Премиерът Димитър Главчев разговаря с посланика на Великобритания Роб Диксън,

...
Премиерът Димитър Главчев разговаря с посланика на Великобритания Роб Диксън,
Коментари Харесай

Премиерът Главчев разговаря с посланика на Великобритания Роб Диксън

Премиерът Димитър Главчев беседва с посланика на Англия Роб Диксън, чийто мандат изтича. „ Желая на Вас и Вашето семейство здраве, благополучие и триумфи във всичките Ви бъдещи инициативи. Винаги ще бъдете добре пристигнали в нашата страна и се надявам да имате голям брой мотиви и благоприятни условия да посещавате България и отсега нататък! “, обърна се към Диксън министър-председателят Главчев. Премиерът благодари на Диксън за неговия важен принос за развиването на съдействието сред двете страни и означи, че в неговия мандат са реализирани обилни триумфи. „ Активното взаимоотношение на английското посолство с Министерство на външните работи и с българските институции постави основите за развиване на стратегическото ни партньорство “, уточни министър председателят.

Министър-председателят посочи положителното съдействие в сферите на сигурността, защитата. енергетика, граничен надзор, миграция, битката с тероризма, правораздаването, правосъдната система, стопанската система и вложенията.

Двамата се сплотиха, че е извънредно значимо двете страни да продължат да оказват помощ на Украйна. Премиерът Главчев показа, че по тематиката е разговарял в Швейцария с министър-председателя на Обединеното Кралство Риши Сунак. “Държим доста мощно на поддръжката за Украйна. Ще продължим да оказваме помощ на Украйна в безспорното справедливата им идея във войната с Русия “, безапелационен бе министър председателят Главчев. Министърът-председателят още веднъж акцентира, че България ще има съответен принос за възобновяване на Украйна и по тази причина ще работим дружно с всички демократични страни.

Министър-председателят изрази мощно предпочитание да продължи дейния политически разговор на всички равнища сред двете страни и с идването на новия английски дипломат у нас. Натаниъл Копси е назначен за дипломат на Англия в България. Той ще встъпи в служба през месец август.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР