За възрастните хора които трудно се справят с по-дълги разстояния

...
За възрастните хора които трудно се справят с по-дълги разстояния
Коментари Харесай

Елколичките за възрастните – за какво да се внимава!

За възрастните хора които мъчно се оправят с по-дълги дистанции пешком, електрическите транспортни средства могат да предложат голямо облекчение в всекидневието. Затова най-големият немски автоклуб ADAC прегледа другите модели на пазара, реши за каква приложимост са подобаващи и дава препоръки какво да търсите при покупката им.

Ее-мобилчетата за възрастни по принцип са отворени акумулаторни електрически транспортни средства с кормило и седалки.Те са подобаващи за хора, които въпреки всичко могат да вървят и да се качват и слизат независимо от тях.

Предлагат се три и четириколесни разновидности с едно или две места. Триколките постоянно са по-подходящи за потребление в градовете, защото са по-компактни и затова имат и по-тесен кръг на завиване. Това обаче от своя страна ги прави по-неустойчиви. Четириколесните са по-подходящи за по-дълги дистанции, защото нормално са по-бързи. Освен това тези модели нормално са с по-големи гуми, което ги прави и по-удобни.

Моделите се оферират с допустима оптималната скорост от 6 до 25 км/ч и като цяло могат да се карат по пътя. При тези с 6 км/ч се изисква застраховка, каска или защитен колан е наложителен за e-мобили разрастващи 20 км/ч. Тъй като транспортните средства постоянно попадат в категорията "моторизирани болнични колички ", не се изисква шофьорска брошура. Изисква се шофьорска брошура клас AM (свидетелство за ръководство на скутер), в случай че не са изпълнени техническите условия, свързани с структурата, тежестта, оптималната планова скорост или размерите.

Като цена, наличните модели стартират от малко под 700 евро. В взаимозависимост от вероятните скорости и техническо съоръжение може да се доближи и петцифрена сума.

В същото време партньорският клуб на ADAC TCS (Touring Club Switzerland) сега тества седем сходни мобилни устройства, три от които се оферират и в Германия. Luxxon, E3800 за 1699 евро, Graf Carello, GC9 за 6900 евро и Kyburz, DX2 за 16 500 евро. Резултатът - естествено най-скъпите модели имат по-добри резултати от теста. По-евтините транспортни средства постоянно имат недостатъци във връзка с сигурността, заради което, съгласно ADAC, цената не би трябвало да бъде единственият аршин за взимане на решение при покупка.

Всеки немец, който желае това му транспортно средство да бъде платено от здравноосигурителната компания, се нуждае от надлежно уверение от доктор и може да избере такова, което да развива скорост от най-много 15 км/ч в справочника за медицински помощни средства на здравноосигурителните компании, само че би трябвало авансово да се получи удостоверение от здравноосигурителната компания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР