За туристическия сезон в България ще бъдат осигурени сигурни зелени

...
За туристическия сезон в България ще бъдат осигурени сигурни зелени
Коментари Харесай

Зелени туристически коридори за ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест

За туристическия сезон в България ще бъдат обезпечени сигурни " зелени коридори " за всички туристи, които желаят да посетят страната ни, разгласи в неделя министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Обща европейска политика ще бъде присъединяване и на България в така наречен " електронен зелен документ " за пътешестване. Това значи, че всеки един екскурзиант, който желае да посети страната ни, ще има три благоприятни условия - да бъде ваксиниран; да е преболедувал болестта и да има антитела, или да има негативен PCR тест.

" Ние ще дадем опция на всички туристи и по този метод ще улесним предвижването на всеки един от тях ", добави министър Ангелов.

Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, съобщи от своя страна министърът на туризма Марияна Николова. Утре със заповед на министъра на туризма ще бъдат одобрени ограниченията, които ще важат за идния туристически сезон.

" Идеята е да открием малко по-рано сезона - от 1 май, което в изискванията на пандемия, ни дава опция наложително да съблюдаваме ограниченията на здравните управляващи ", съобщи Николова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР