За третокласните шосета, които са включени в тол системата, няма

...
За третокласните шосета, които са включени в тол системата, няма
Коментари Харесай

Изглежда тол системата ще бъде ограничена

За третокласните пътища, които са включени в тол системата, няма да се заплаща такса. Това твърди в. " 24 часа ", базирайки се на свои източници, работещи по новото таксуване. По план то ще обгръща общо 10 800 км, само че за 2000 км от тях няма да се събират пари поради неприятното им положение.
Според районния министър Петя Аврамова, тол системата ще работи за единствено половината от българските републикански пътища. За другата половина и 20 хиляди км общински пътища няма да има такси.
По неофициална информация екипът от специалисти, който работи по тол таксите, приготвя нов вид, в който ще бъде заложено съкращаване на в началото плануваните цени и последователното им повишаване в идващите няколко години. Това е предлагането и на работодателските организации.
Според планове на Световната банка, която е съветник по въвеждането на тол системата, питателните артикули ще нарастнат приблизително с 2% с новите такси, в случай че бъдат въведени в първичен вид. Билетите за рейс ще се усилят според от дистанцията от 1,6 до 8,7%. Единственото понижение е от София до Перник - с 1,6 на 100. От София до Бургас да вземем за пример, където придвижването по заплатен път е 90%, повишаването е с 4,4%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР