За съжаление БСП губи позиция през последните години. Изглежда, че

...
За съжаление БСП губи позиция през последните години. Изглежда, че
Коментари Харесай

Станишев постави тежка диагноза. Ето как ЕС гледа на България

" За страдание Българска социалистическа партия губи позиция през последните години. Изглежда, че Българска социалистическа партия е удовлетворена да не е първа или втора политическа мощ, а каквато сме в този момент - пета. Третият мандат не изглеждаше безапелационен като усещане. Изглеждаше, че Българска социалистическа партия е подготвена да “подари ” мандата на ГЕРБ и да ръководят дружно. "

Това съобщи Сергей Станишев по Българска национална телевизия.
-->
" Ние бяхме алтернативата на ГЕРБ, а това се загуби. Сега като опция се смята Политическа партия. С такова държание Българска социалистическа партия губи достъп до своята външна страна. Хората ще слагат въпроса, че не може без някаква смяна в партията. Ако няма здрава левица, не може да има естествена политическа среда. "

" Хората гласоподават за разнообразни политически партии с концепцията, че те ще си стъпят в отговорностите. Това не се случва. Моето чувство е, че сме очевидци на един политически спектакъл. Всеки споделя, че желае да сформира държавно управление, само че другите партии му пречат. Политиците в този момент не водят разговор ", добави той.

Станишев добави, че има проблем, когато няма законно ръководство в страната. 

" България стартира да се възприема като болния човек на Европа. 5 избори за 2 години е несериозно. Чрез това държание се унищожават консенсуси, които съществуваха от години. Това основава спънки за развиването на страната. Бих призовал партиите малко да оберат езика. "

Станишев назова и няколко целта на страната, върху които партиите би трябвало да имат позиция и да стигнат до консенсус.

" Първото нещо е образованието. С необразовани хора не може да се реализира прогрес. Здравеопазването също е доста значимо. То се нуждае от съществено финансиране. Демографията е другата тематика. По всички тези въпроси, партиите би трябвало да имат позиция. "

" Аз нямам персонални свръхамбиции. Трябва да има екип от хора, които имат обща идея. Аз имам вяра, че политиката е с цел да се прави положително. Трябва да видя, че има екип ", разяснява Станишев.

" Политиците би трябвало да спрат да товарят президента със личните си проблеми, че не могат да създадат държавно управление. Всяка една система има плюсове и минуси. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР