Украйна е изтеглила свои бойци край няколко селища в североизточната

...
Украйна е изтеглила свои бойци край няколко селища в североизточната
Коментари Харесай

Украйна е изтеглила свои части от Харковска област

Украйна е изтеглила свои бойци край няколко селища в североизточната Харковска област, където съветските сили напредват и обстрелват селища в нова атака по продължение на границата, разгласи Киев.

Военните дадоха детайлности за изтеглянето на фона на нови апели на президента Володимир Зеленски към Съединени американски щати за ускорение на военните доставки, съобщи Агенция Франс Прес.

Москва предприе изненадваща наземна офанзива в Харковска област предходната седмица в опит да напредне на бойното поле, до момента в който Киев изпитва остра потребност от оръжие и бойци.

" В някои региони, край Лукянци и Вовчанск, в отговор на вражеския огън и офанзиви на сухопътни сили и за избавяне на животи на наши бойци и отбягване на загуби, наши елементи маневрират и се реалокират към по-удобни позиции ", заяви късно нощес украинската войска.

През продължаващата повече от 2 година война и двете страни употребяват " по-изгодни позиции ", с цел да обозначат евакуиране.

Двете селища – на към 30 км една от друго - са покрай границата с Русия и са цел на новата атака.

Украинският Генщаб съобщи, че обстановката " остава сложна ", само че настоя, че силите на Киев " не разрешават на съветските окупатори да напреднат ".

Към региона са изпратени подкрепления, отбелязва БНР.
ТЕМА преди 1 ден 1360 преди 1 ден 974 преди 2 дни 1670
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР