Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 - Михаел

...
Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 - Михаел
Коментари Харесай

Продадоха за милиони часовници на Михаел Шумахер

Часовници, принадлежащи на великия водач от Формула 1 - Михаел Шумахер, бяха продадени за към 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie`s в Женева (Швейцария).

Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха оповестени за продажба от фамилията на Шумахер, който не е виждан обществено, откогато получи тежка контузия на главата при рухване по време на ски почивка пред 2013 година.

Изработен по поръчка F.P. Journe с гравирано обръщение, подарен на Михаел Шумахер за Коледа от шефа на отбора на Ферари Жан Тод, беше продаден за 1,5 милиона швейцарски франка. Очакваше се цената му да доближи даже 2 милиона франка. Втори персонализиран часовник Royal Oak от Audemars Piguet беше продаден за 415 800 швейцарски франка, надминавайки първичната оценка сред 150 000 и 250 000 франка.

" Колекционерите бяха доста щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история ", съобщи ръководителят на звено Часовници на Christie`s в Европа Реми Гилемин.

Партидите, свързани с 55-годишния седемкратен международен първенец Михаел Шумахер, са част от по-широка сбирка, благосъстоятелност на фамилията.

Първоначално плануван за понеделник, търгът беше отсрочен с малко предупреждение, откакто аукционна къща Christie`s претърпя хакерска атака.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР