За разлика от обикновения въглен, който е известен канцероген, активният

...
За разлика от обикновения въглен, който е известен канцероген, активният
Коментари Харесай

6 полезни свойства на активния въглен, за които не всеки знае

За разлика от елементарния въглен, който е прочут канцероген, интензивният въглен е лековит. Той е непряк артикул от постепенно изгоряла дървесина, торф или кокосови черупки, обработени с О2. Активният въглен се предлага в разнообразни форми: прахуляк и таблетки за перорално приложение, гранули за разчистване, гъби и кърпи. От хилядолетия той се употребява като главен лек в Аюрведа и китайската медицина. 

Но сигурно не всеки е осведомен с цялостния лист от потребните му свойства. 

1. За избелване на зъбите

В регионите на Танзания, както и в други елементи на Африка и Южна Азия интензивният въглен се употребява за избелване на зъбите. 

За пастите, в чийто състав влиза той се твърди, че избелват зъбите по натурален път, само че има доста малко проучвания в поддръжка на това изказване.

2. За разчистване на кожата

Може да употребявате стрит на прахуляк черен въглен за разчистване на кожата. Той е идеалното средство за унищожаване на себума и мръсотията от порите.
 Една таблетка АСПИРИН и забравяте за пърхота вечно Една таблетка АСПИРИН и забравяте за пърхота вечно
Таблетките аспирин имат широкоспектърно деяние, за което е извънредно време да научите. Сигурни сме, че откакто разберете за изгодите му...

3. За справяне с пърхота, сърбящия и лоен скалп 

Прибавете таблетка деен въглен към шампоана и измийте с него косата си. Това ще ви помогне да се справите с пърхота и сърбящия скалп. Освен това ще забележите, че косата ви стартира да се омазнява по-бавно. 

4. За попиване на неприятните миризми

Активният въглен е средство, което чудесно всмуква неприятни и токсични миризми на газове и течности. Това е повода използването му в производството на долни дрехи да става все по-голяма.

Освен това е добре да изберете дезодорант, в чийто състав влиза деен въглен.
 5 аргументи за поява на пърхот 5 аргументи за поява на пърхот
Пърхотът е едно от най-често срещните проблеми с косата и при двата пола. Много противен, за благополучие лечим, съгласно фактора, която го прочие..

5. Таблетки с деен въглен при отравяне

Благодарение на свръхмощната си дарба да адсорбира токсините, интензивният въглен се е потвърдил като дейно средство за лекуване на доста типове отравяния. Той се употребява даже в незабавните отделения.

Таблетките с деен въглен могат да се употребяват за лекуване на стомашна болежка, породена от остатък на газове, диария или неприятно храносмилане. Евтините хапчета, отпускани без рецепта са извънредно ефикасни при хранително отравяне. Препоръчително е да се консултирате с доктор, преди да започнете приема на деен въглен, изключително в случай че приемате други медикаменти.

6. За филтриране на въздуха

Доказано е, че интензивният въглен отстранява миризмите и токсините от въздуха. Въздушният филтър с деен въглен е чудесна опция за унищожаване на неприятните миризми от вашия дом.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР