За първи път българин се кандидатира на избори във Великобритания.

...
За първи път българин се кандидатира на избори във Великобритания.
Коментари Харесай

За първи път българин се кандидатира на избори във Великобритания

За първи път българин се кандидатира на избори във Англия. Това стана ясно, откакто Лейбъристката партия на Англия разгласи номинациите си за съветници в локалния избор, който следва през май.

Нишан Джингозян ще бъде претендент в лондонския регион Енфийлд. Ако бъде определен, той ще стане освен първия общински консултант от български генезис в тази страна, само че и един от дребното европейци на такава позиция, съобщава NewsBG.

,,Не бих се кандидатирал за избирателен пост във Англия, в случай че не се усещах убеден, че владея познания и опит, които мога да предложа. Към това решение ме подтикна и  липсата на политическо посланичество на българската общественост в Обединеното кралство. Над 320 000 български жители живеят във Англия, а нямаме посланичество на политическо равнище. Това е голям проблем за общественост, която изпитва избрани усложнения в процеса на интеграция “, разяснява сънародникът ни при оповестяването на номинацията.

Нишан Джингозян е роден във Варна. Завършил е Техническия университет в морската столица и Кингстън юнивърсити в Лондон. Живее във Англия от 22 години Работи в системата на държавната администрация. Член е на работна група към Foreign and Commonwealth Office във Англия и на работна група към ПЕС – PES Migration and Integration Network. Основател е на Българския център за обществена интеграция и просвета в Лондон.

„ Признавам, че си задавах въпроса –  да си българин, претендент за поста – предимство ли е или минус? За страдание аз не разполагам с лобито, с което другите общности в Лондон разполагат. Познавам задочно още единствено един член на Лейбъристката партия, който е от България. Няма да мога да разгадавам и на гласовете на българската общественост в Лондон. В региона, който съставлявам, живеят доста малко българи “, разяснява Джингозян.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР