За оставката на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите

...
За оставката на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Христо Иванов: Искаме оставката на шефа на НАП, а скандалните бонуси да отидат за компенсиране на бизнеса

За оставката на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) упорства съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов поради скандалните бонуси, раздадени в организацията за 2020 година

“Ние желаеме оставката на госпожа Галя Димитрова. Настояваме българската страна да компенсира безумните разноски, които стовари на българските бизнеси по отношение на предстоящото въвеждане на и настояваме тези
бонуси да отидат за компенсиране на българския бизнес”, съобщи през днешния ден Иванов във видео, излъчено онлайн пред принципала на Национална агенция за приходите Министерството на финансите.

Той напомни скандалното, останало без последици. Припомни и невъведената, за която българският бизнес бе заставен да похарчи над 100 млн лв., както и обстоятелството, че Национална агенция за приходите продължава да не дава ревизионните актове на “Лукойл” от 2016 и 2017 година, без значение че бе дефинитивно наказана да го направи и макар обещанието на премиера Борисов това да стане.

Христо Иванов посочи, че поддържа нуждата България да има съвременна Национална агенция за приходите, която да бъде деполитизирана и да работи единствено при ясна отговорност в изискванията на закона. Но, по думите му един от детайлите на борисово-сарайската страна, която имаме сега е, че Национална агенция за приходите е тъкмо противоположното. " Тези
бонуси не са гаранция за самостоятелност и за обвързаност на всеки чиновник на Национална агенция за приходите към закона, а са пазаруване на съвест, пазаруване на преданост към този режим, който ни ръководи, към тази корупционна прослойка, която е заграбила страната ни”, съобщи Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” уточни и че обединяването има доста прецизен проект с съответни ограничения за въвеждане на електронно ръководство.

“Ние сме единствената групировка, която разполага с ефектния потенциал и воля по тази причина. Като резултат ние предвиждаме, че в границите на по-малко от един управнически мандат ще понижим административното задължение към българските бизнесмени и българските жители с до 70%. До 70% по-малко тормоз, до 70% по-малко губене на време, до 70% по-малко несигурност”, съобщи той.

Другото, което групировката предлага е годишен външен одит за това по какъв начин Национална агенция за приходите действа при другите инспекции, в това число по какъв начин се избират проверяваните компании и идентичен ли е методът към тях - “дали към едни има глезене с перце, тъй като са близки другари на Бойко Борисов и Делян Пеевски, а за други има пердашене с бухалка по главата”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР