За момента няма опашки пред НОИ. Осигурили сме необходимата реорганизация

...
За момента няма опашки пред НОИ. Осигурили сме необходимата реорганизация
Коментари Харесай

Управителят на НОИ с полезна информация за работещите пенсионери

За момента няма опашки пред Национален осигурителен институт. Осигурили сме нужната метаморфоза на работа по отношение на изключителното състояние в страната. По този мотив желая да кажа на всички работещи пенсионери, че техните пенсии ще бъдат служебно преизчислени, което преизчисляване ще стартира от 1-ви април. Тоест дано да не идват до Национален осигурителен институт да подават документи. Не е нужно, пенсиите им ще бъдат преизчислени служебно. Те ще виждат смяната през юни с струпване от 1-ви април. Това осведоми в ефира на bTV шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.

,,За безработните също няма да се постанова да идват до Национален осигурителен институт, с цел да подават документи. Когато се записват в Агенцията по заетостта, там ще им бъдат предоставени и документите за Национален осигурителен институт, които по-късно ще бъдат изпратени по електронен път до нас. Всичко това е направено в полза на хората'', добави той.

Национален осигурителен институт ще преизчисли служебно пенсиите на към 258 хиляди работещи пенсионери

,,Да, чака се да има безработица, която ще се усили. Това са преди всичко хората, които се връщат от чужбина. Но ние имаме подготвеност да реагираме. Знаете, всички имат право на 60% от осигурителния приход като обезщетение. Има задоволително пари в Национален осигурителен институт – 11 милиарда лв., от които към 400 млн. са планувани за безработица'', изясни още шефът на Национален осигурителен институт.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2327  Случаите на заразяване с ковид във Виетнам са към този момент 134 Случаите на заразяване с ковид във Виетнам са към този момент 134  Проф. Коста Костов увери: Няма борба сред нашия съвет и щаба Проф. Коста Костов увери: Няма борба сред нашия съвет и щаба  Иван Нейков: Социалните служащи са на първа линия в пандемията Иван Нейков: Социалните служащи са на първа линия в пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР