Юлия Шерепилд ще изиграе ролята на хирург, който отива на

...
Юлия Шерепилд ще изиграе ролята на хирург, който отива на
Коментари Харесай

Руски екип снима първия игрален филм на МКС


Юлия Шерепилд ще изиграе ролята на хирург, който отива на незабавна задача на МКС
(снимка: Роскосмос)

На ход са фотосите на първия пълнометражен филм, който ще бъде сниман в космоса – на Международната галактическа станция – откакто съветският артист Юлия Шерепилд и режисьорът Клим Шипенко се качиха на Международната галактическа станция.

Техният филм „ ” ще включва към 35-40 минути подиуми, снимани на галактическата станция, съгласно Ню Йорк Таймс. Филмът споделя за хирург (Шерепилд), който отива на незабавна задача на МКС, с цел да избави живота на космонавт (Шипенко).

Двамата космонавти, които към този момент бяха на МКС, снимаха кадър, в който героят на Шерепилд излиза от капсулата и влиза в станцията. Шерепилд и Шипенко ще снимат сцените през идващите няколко седмици, преди да се върнат на Земята на 17 октомври, заяви.
още по тематиката
Това не е първият филм, който се снима на МКС. По-рано там бяха направени документални филми, планове за виртуална действителност и дори къс филм, наименуван „ Апогей на страха ”. Все отново това е първият пълнометражен игрален филм, заснеман навръх.

Американският артист Том Круз се надяваше да направи първия игрален филм в космоса благодарение на НАСА и, само че съветският екип го изпревари. Роскосмос разгласи проект за изпращане на артист на МКС скоро откакто се появи информация за кино лентата на Круз през май 2020 година

Времето ще покаже дали „ Предизвикателството ” си коства. Независимо от това създателите зад плана към този момент са оставили своя дребен, само че значим отпечатък в кино-историята.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР