Русия разшири наземното си нападение в района на Харков в

...
Русия разшири наземното си нападение в района на Харков в
Коментари Харесай

Русия засилва атаките срещу района на Харков в Украйна

Русия разшири наземното си нахлуване в региона на Харков в Украйна, атакувайки нови региони, с цел да се опита да разшири фронта и да разшири силите на Украйна, споделя губернаторът на района.

„ Врагът се пробва съзнателно да я разтегне [фронтовата линия], атакувайки на дребни групи, само че в нови направления, по този начин да се каже “, сподели губернаторът Олег Синегубов в телевизионни мнения в понеделник.

„ Ситуацията е сложна “, сподели той, като добави, че към 5700 души са били евакуирани от и към Вовчанск, като той прикани останалите поданици на града, към 300 души, да изоставен.

В петък войските на Москва навлязоха в Украйна покрай град Харков, отваряйки североизточен фронт във война, която съвсем две години се води най-вече на изток и юг. Настъплението може да отдръпна част от изчерпаните сили на Киев от изтока, където Русия постепенно напредва.

Ден след началото на съветската атака Украйна назначи бригаден военачалник Михайло Драпатий да поеме командването на фронта в Харков, заяви ме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР