Южнокорейска делегация разговаря днес в Пхенян със севернокорейски служители за

...
Южнокорейска делегация разговаря днес в Пхенян със севернокорейски служители за
Коментари Харесай

Представители на Южна и Северна Корея се срещнаха за договаряне на среща на върха

Южнокорейска делегация беседва през днешния ден в Пхенян със севернокорейски чиновници за споразумяване на нова среща на върха сред двете страни по-късно този месец, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Южнокорейски чиновници се надяват, че еднодневното посещаване ще върне импулса след съглашението за денуклеаризация сред Съединени американски щати и Северна Корея, реализирано на среща на върха в Сингапур през юни, предава Българска телеграфна агенция.

Преговорите сред Вашингтон и Пхенян са блокирани, откогато американският президент Доналд Тръмп анулира посещаване на държавния секретар Майк Помпейо в Северна Корея предишния месец.

Южнокорейската делегация, ръководена от президентския консултант по националната сигурност Чун Юи-йон, организира къса среща с някогашния началник на севернокорейското разузнаване Ким Йон-чхол, който договаря със Съединени американски щати по нуклеарните въпроси, и ръководителя на севернокорейския комитет по междукорейските въпроси И Сон-гуон, съобщи канцеларията на южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Очаква се южнокорейските пратеници да проведат още диалози в Пхенян, само че не е ясно дали ще се срещнат със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Канцеларията на Мун Дже-ин сподели, че делегацията ще носи персонално писмо за Ким. Според южнокорейския президент пратениците са натоварени с решаваща задача в " доста значимо време ", което може да дефинира вероятностите за дълготраен мир на Корейския полуостров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР