След като в първия ден на състезателния уикенд спечели своето

...
След като в първия ден на състезателния уикенд спечели своето
Коментари Харесай

DS AUTOMOBILES И ЖАН-ЕРИК ВЕРН С ПОРЕДНО КЛАСИРАНЕ В ТОП 10 В БЕРЛИН

След като в първия ден на спортния уикенд завоюва своето 50-то класиране на подиума с Жан-Ерик Верн, в неделната конкуренция тимът на DS Automobiles и сътрудниците от PENSKE AUTOSPORT заеха още едно влиятелно място в топ 10
Зад кормилото на спортния болид DS E-TENSE FE23, Жан-Ерик Верн се класира на 10-то място и влезе в зоната на точките
След първите 10 кръга от сезона, тимът на DS PENSKE е в сериозна конкуренция за място на подиума в краткотрайното генерално класиране при конструкторите.
В събота на историческото летище Темпелхоф наоколо до немската столица Берлин, бе извършен деветият кръг от сезон 10 на Световния шампионат ABB FIA Formula E. На напълно новото 2,3-километрово трасе двамата водачи на тима DS PENSKE демонстрираха целия си гений и съумяха да завоюват надлежно 50-то класиране на подиума за DS Automobiles и седмо място на финала на първата конкуренция от берлинския спортен уикенд.

След като Жан-Ерик Верн се качи на 50-тия за тима на DS Automobiles подиум на финала на конкуренцията на историческото берлинско летище Темпелхоф в събота, в неделя водачите на DS PENSKE излязоха още веднъж на пистата за втората конкуренция в спортния уикенд на Berlin E-Prix. Стартирайки надлежно от осма и девета позиция на стартовата решетка, Щофел Вандорн и Жан-Ерик Верн още веднъж бяха решени да оставят ярка диря с положително класиране в сезона на Световния шампионат на ABB FIA Formula E.

Второто съревнование закупи темперамент, съпоставим с този на извършената в събота първа конкуренция - с голям брой изпреварвания, няколко спортни случая и две етапи с придвижване на колоната от електрически болиди зад автомобила за сигурност.

Въпреки че неговият DS E-TENSE FE23 беше развален в резултат на контакт на пистата, французинът Жан-Ерик Верн даде всичко от себе си, с цел да влезе в топ 10 на финала. Усилията на двукратния първенец във Формула Е бяха възнаградени и той взе точка за тима, класирайки се десети в надпреварата.

За Щофел Вандорн неделното съревнование беше доста по-сложно. Вследствие на оспорваната битка в средата на колоната, белгиецът стигна до конфликт с различен играч и трябваше да влезе в бокса по средата на надпреварата. За страдание случаят постави завършек на възможностите на Щофел да се възползва от мощното си показване.

След дуела в Берлин отборът на DS PENSKE заема четвъртото място във краткотрайното генерално класиране при конструкторите, а Жан-Ерик Верн е шести в класирането при водачите. До края на сезон 10 от Световния шампионат остават още шест надпревари и битката за места на подиума и в двете класирания за DS Automobiles и PENSKE AUTOSPORT надалеч не е завършила.

Следващите два кръга от Световния шампионат ABB FIA Formula E ще се проведат в Шанхай на 25 и 26 май.

Еудженио Францети, шеф на DS Performance:

" За нас днешното съревнование беше доста по-различно от вчерашната надпревяара. След старта водачите на тима се оказаха в средата на групата - сложна обстановка, която постоянно основава предпоставки за доста контакти сред състезателите. За страдание се случи тъкмо това - Щофел стана жертва на случай и трябваше да спре и да смени предното си крило, до момента в който Жан-Ерик Верн получи щета, която му попречи да следва темпото на водачите. В последна сметка обаче уикендът беше позитивен за нас и ни разреши да спечелим скъпи точки за шампионата. Много сме задоволени и от второто място в събота, Връщаме се вкъщи с възприятие на убеденост с помощта на представянето си и със съзнанието, че упоритата работа постоянно се отплаща. От довечера към този момент мислим за идващите надпревари в Шанхай. "

Жан-Ерик Верн, първенец във Формула Е през 2018 и 2019 година:

" Ситуацията на старта беше малко сложна за преодоляване, само че съумях да спестя сила за останалата част от надпреварата. Стъпка по стъпка се придвижвах към челото, само че по-късно попаднах в трафик и част от съставените елементи на автомобила бяха развалени по този начин, че беше мъчно да се движа оптимално. От този миг нататък въпросът за мен беше единствено по какъв начин да огранича вредите и да пресека без повече проблеми финала. Очевидно съм отчаян от крайния резултат, тъй като тимът свърши доста добра работа и ми даде конкурентоспособен автомобил както за квалификациите, по този начин и за надпреварата. "

Щофел Вандорн, първенец във Формула Е през 2022 година:

" Днешното съревнование се оказа много комплицирано за нас, само че денят стартира добре с обещаващо показване в квалификацията. Първите няколко обиколки в самата конкуренция също минаха добре, само че в резултат на контакт с различен водач понесох провали, които постановиха прекъсване - предното крило се счупи и по-късно се сгъна под автомобила, което направи визитата на бокса неизбежно. Дори откакто най-после съумях да изляза на пистата, по автомобила към момента имаше явни повреди, тъй че действително нямаше защо да се боря. Разочароващо е, само че за жалост от време на време в света на моторните спортове се случват и такива неща. ”

Основни данни и достижения от момента на влизането на DS Automobiles във Формула Е:

- 114 надпревари
- 4 шампионски трофеи
- 16 победи
- 50 подиума
- 23 полпозишъна

*Източник: www.dsautomobiles.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР