Бях казал в интервю, че нямам намерение да се кандидатирам

...
Бях казал в интервю, че нямам намерение да се кандидатирам
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов: Ще се кандидатирам отново за поста

Бях споделил в изявление, че нямам желание да се кандидатирам още веднъж за шеф на „ Пирогов ”. Но на фона на това, което се получи, и на поддръжката на огромна част от личния състав на болничното заведение, аз ще вземам участие в това съревнование. Болницата се успокои, продължихме да се развиваме по верния метод. Излязоха и всички инспекции с всички нелепи обвинявания от страна на някогашния здравен министър. Това разгласи шефът на „ Пирогов ” доктор Валентин Димитров пред Българска национална телевизия.

„ Аз не съм политическо лице. Получих политическа поддръжка и за мен бе блазнещо за егото ми, тъй като я получих без да я диря. Няма да ме видите в нито една листа, на нито един протест ”, безапелационен е той.

Той акцентира, че „ Пирогов ” е институция: „ Всеки го плюе, само че когато има потребност, първото, което идва мислено, е „ Пирогов ”. Там се образува публичната настройка, той е стожер на опазването на здравето. Нямаме един лев отложен, заплатите се изплащат в точния момент и са увеличени. ”

„ В „ Пирогов ” минават като пациенти над 81 000 деца, приети в болница са 10 000 деца, а по неотложност от тях – 7 000. Детското опазване на здравето има потребност от цялостна тактика, само че досега никой не е излязъл да изясни на хората каква е тактиката за развиване на Националната детска болница. Сградният фонд не прави болничното заведение, вършат я лекарите, специализантите, санитарите, целият личен състав ”, акцентира още доктор Димитров.

Той поддържа плана за Национална детска болница. „ Ако имаме визия и вярно виждане, няма спънки да не се случи. ”

За приетото в болница 14-годишно дете с тежко алкохолно натравяне той разяснява: " Няма заплаха за живота на детето. Ще го задържим още известно време. Няма да има трайни последствия за него. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР