• Stellantis започна 2024 г. с положителен ръст в ЕС29,

...
• Stellantis започна 2024 г. с положителен ръст в ЕС29,
Коментари Харесай

Stellantis бележи ръст при продажбите в Европа през първите четири месеца на 2024 г.

• Stellantis стартира 2024 година с позитивен растеж в ЕС29, отбелязвайки 4,4% повече продадени транспортни средства през първите четири месеца и пазарен дял от 18,8% - с 0,5 пункта повече по отношение на финансовата 2023 година;
• Германия и Португалия регистрират двуцифрен растеж, като Франция, Италия, Обединеното кралство и други европейски страни също бележат нарастване на продажбите по отношение на миналата година;
• Лекотоварните коли Stellantis Pro One резервират пазарния си дял от 30% и имат 11% повече размер доставки;
• Stellantis регистрира устойчиво показване на продажбите на BEV (електрически транспортни средства с батерии) със доста развиване във Франция, Португалия и Полша, регистрирайки от началото на годината досега 14,1% общ пазарен дял за PC+CV (леки и лекотоварни автомобили).

Stellantis продължава да извършва уговорката си за продуктивност и задоволеност на клиентите макар все по-предизвикателния пазар. През първите четири месеца на 2024 година автомобилният тръст регистрира 4,4% нарастване на продажбите на леки и лекотоварни коли в ЕС29, заемайки пазарен дял от 18,8% - с 0,5 пункта повече по отношение на финансовата 2023 година.

Във Франция Stellantis е водач във всички сегменти, в това число BEV, като през месец април реализира дял от 39,7% на пазара на лекотоварни транспортни средства. Най-продаваният модел остава Peugeot 208, следван от 2008, като марката Peugeot е водеща в продажбите (PC+CV), а общо 4 автомобила на Stellantis са в топ 10 измежду желанията на французите. В Италия автомобилният тръст регистрира 3,2% нарастване на доставките (PC+CV) по отношение на миналата година, като резервира челната си позиция с 33,9% пазарен дял. Най-предпочитан автомобил там е FIAT Panda, следван от Citroen C3 и Lancia Ypsilon.

В Германия Stellantis отбелязва незабравим растеж от 17,7% през месец април, което способства за общото 21,6-процентно нарастване на продажбите от началото на годината. В Испания към момента се съревновава за първото място, само че и там бележи над 15% растеж на стокообмена през април и затвърждава сполучливото си показване от началото на годината с дял от 20%. В Обединеното кралство нарастването на размерите е от 8,3% за интервала януари- април, а марките на Stellanits заемат 14,2% дял, като Jeep®, Peugeot и Vauxhall са измежду желаните леки и лекотоварни коли. Значителен приръст на продажбите се следи и в Португалия, където Stellantis е водач, както и в разнообразни други европейски страни.

Бизнес подразделението за лекотоварни коли Stellantis Pro One резервира водачеството си от началото на годината с дял от близо 30% и 11% годишно нарастване на доставените транспортни средства в Европа, като изключително сполучливо е представянето в Португалия (+101%).

„ Резултатите ни от първите месеци отразяват мощната конкуренция в промишлеността при неналичието на тласъци на доста значими европейски пазари “, разяснява Уве Хохгешурц, основен действен шеф на Stellantis за Разширена Европа.

„ Продължаваме прехода към електрификация в доста от нашите основни страни и предлагането ни на лекотоварни коли остава ненадминато. С наклонност за положителни равнища на продажбите, възстановяване на приема на поръчки и представянето на над 25 нови модела, създадени в Европа от всички марки, чакаме позитивното влияние да продължи през цялата година. “

На пазара на електормобили в ЕС29 Stellantis заема 14,1% дял от началото на годината. Във Франция реализира двуцифрен растеж в размерите на BEV (+64,6%) и 37,4% дял, което е приръст с 8,8% спрямо миналата година, като Peugeot E-208 е №1, а Fiat 500e №2 в избора на французите за ново транспортно средство. Голямо нарастване на доставките се следи и в Португалия (+3,9%) и Полша (+9,2%).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР