Явно мнозинство от британските гласоподаватели подкрепя изграждането на по-тесни отношения

...
Явно мнозинство от британските гласоподаватели подкрепя изграждането на по-тесни отношения
Коментари Харесай

Повечето британци искат Лондон да изгради по-тесни връзки с ЕС

Явно болшинство от английските гласоподаватели поддържа построяването на по-тесни връзки с Европейския съюз, съгласно ново изследване, което акцентира трагичното превръщане на публичното мнение след Брекзит, съобщи " Гардиън ".

Дори в изборните региони, записали най-вече гласове за излизане от Европейски Съюз през 2016 година, над два пъти повече британци в този момент имат вяра, че най-хубавият път напред е напредване в противоположната посока - създаване на по-тесни връзки с Брюксел.

Проучването е извършено измежду повече от 10 хиляди гласоподаватели за активистката група " Най-доброто за Англия ".

Анкетата на Focaldata откри, че три пъти повече британци (63%) в този момент са на мнение, че Брекзит е основал повече проблеми, в сравнение с е решил, в съпоставяне със единствено 21%, които считат, че е решил повече, в сравнение с е основал.

Като цяло 53% от гласоподавателите желаят държавното управление да се стреми към по-близки връзки с Европейски Съюз, в сравнение с има все още, откакто напусна единния пазар и митническия съюз, против единствено 14%, които желаят Обединеното кралство да стане по-отдалечено.

В Бостън и Скегнес в Линкълншър, където гласовете за овакантяване на Европейски Съюз бяха 74.9% през 2016 година, 40% в този момент са за по-тесни връзки с Европейски Съюз против единствено 19%, които избират връзките да станат още по-далечни.

Проучването идва след публикуването предходната седмица на публични данни, съгласно които чистата миграция към Обединеното кралство е достигнала нов връх от над 606 хиляди души през 2022 година - 24% нарастване по отношение на предходния връх от 488 хиляди през 2021 година - макар изказванията на държавното управление, че Брекзит ще разреши Обединеното кралство да " върне контрола " върху границите си.

Повече от половината интервюирани са на мнение, че страната би трябвало да издава повече визи, с цел да разреши на задгранични служащи да идват в Обединеното кралство. Около 19% са за повече визи като цяло, а 32% декларират, че избират да има повече издавани визи, само че единствено в браншове с дефицит на работна ръка. Само 23% упорстват за по-малко издадени визи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР