Явно има по-отчетливи особености по отношение на епидемията от коронавирус

...
Явно има по-отчетливи особености по отношение на епидемията от коронавирус
Коментари Харесай

Къде е най-вероятно да се заразим с COVID-19 по градове в България - статистика

Явно има по-отчетливи особености във връзка с епидемията от ковид в България. Пет месеца след началото ѝ към този момент има ясни трендове по области къде болестта е удряла най-силно до момента, сочи информация по данни на РЗИ.
Отчетливо в София, Благоевград, Смолян и Разград сериозна част от инфектираните работят в огромни компании, шивашки цехове и предприятия, до момента в който да вземем за пример във Враца има най-вече инфектирани, завърнали се от чужбина.
 24 милиона инфектирани с COVID-19 по света, само че дейните случаи са едвам към 25 % 24 милиона инфектирани с COVID-19 по света, само че дейните случаи са едвам към 25 %
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 24 088 692 и 24 332 107 съгласно американ...
Почти 30% от инфектираните в столицата общо 4338 души до момента работят във компании, демонстрират данните на РЗИ София. 61 са от обществени домове. Дошли си от чужбина с COVID-19 са 33 души. Броят на инфектираните лекари и медицински личен състав е 348 към 24 август. Заразените за област София пък са 610, от които 8 медицински личен състав и 19 от обществени домове.
По отношение на Благоевград, 8,9% от случаите до момента са на хора, работещи в огромни колективи. В шивашки цехове се заразиха 60 служащи в Разлог през август и 43-ма в Гоце Делчев през юли.
579 са инфектираните до 14 август в област Смолянска област. Близо половината от тях са от фабриката за произвеждане на детски играчки в Доспат " Наталия ММ " и за трикотажно облекло " Нитекс-96 ", както и от в Смолян " Хроновски ". И трите предприятия пламнаха през юни. Заразени бяха и 30 медицински лица.
36 от инфектираните 150 в Разградска област пък са служащи от общо 7 компании и предприятия.
455 са случаите на COVID-19 досега в Плевен. Най-много са в шивашкия цех " Мизия " - 58, следвани от 40 завърнали се от чужбина в село.
 Ангел Кунчев: Затваряне на градове за ковид няма да има, само че отчасти затваряне може да има Ангел Кунчев: Затваряне на градове за ковид няма да има, само че отчасти затваряне може да има
Няма да предложим затваряне на градове, само че затваряне на избрани сфери, институции и заведения може да бъде препоръчано съгласно развити...
Подобни данни има и в Габрово - досега случаите там са 171, а пик бе регистриран в края на юли и началото на август, когато заводът за санитарна керамика " Идеал Стандарт " в Севлиево стана огнище на COVID-19. След това беше наранена и италианска шивашка компания в Габрово. В завода случаите стигнаха 43, а в шивашката " Дзалли " - 21.
От 631 инфектирани в Пазарджик до 24 август, 66 са медицински лица. Пикът там беше през май, когато пламна регионалната болница в града. За няколко дни бяха инфектирани 19 медици и 10 пациенти. Клъстери пък бяха - 24, град Сърница - 28, вагоноремонтният цех в Септември - 15 инфектирани. В първите дни на август болестта удари 14 чиновници от Центъра за незабавна помощ. Починаха фелдшер и водач на кола за спешна помощ.
В Пловдив обясниха пикът на случаи на COVID-19 в края на юли - 50 случая за ден на 22 юли, с абитуриентски балове и празненствата за извоюваната от " Локомотив Пловдив " Купа на България по футбол. Клъстерно заразяване имаше в Брестовица - 13 инфектирани след контакт със завърнал се гурбетчия, и в Перущица - от евангелистка колекция. Починаха двама пастори.
Тръгналата болест в старческите домове се трансформира в огнище на болестта за два от огромните градове у нас - Русе и Варна. Първо пламна крайдунавският град. Заразени до понеделник там бяха 292-ма, от които 86-има, или близо 30%, са от старческия дом “Възраждане ”. От 1159 инфектирани във Варна 83-ма, или 7,2%, са в 3 старешки дома.
От огромните области градове с COVID-19 най-добре се оправя Бургас. Там до момента няма нито един огромен клъстер. Няма и нито един карантиниран екскурзиант.
 Отново растеж на случаите на ковид у нас Отново растеж на случаите на ковид у нас
Рязък скок в броя на записаните случаи на ковид като безспорен брой бе регистриран в България. 203 души са били диагностицирани с...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР