Ясно е, че политическото поведение в последните два парламента направи

...
Ясно е, че политическото поведение в последните два парламента направи
Коментари Харесай

Доц. Григорий Вазов: Инфлацията няма да намалее, докато не спадне потреблението

" Ясно е, че политическото държание в последните два Народното събрание направи тази инфлация, изключително кабинетът " Петков ". Тази инфлация значи, че в хората има пари, може да са последните им спестявани, влогове, само че тази непотребна парична маса я има. Иначе оборотите и потреблението щеше да спадне и цените да се поправят ", разяснява ректорът емеритус на ВУЗФ доцент Григорий Вазов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той съобщи пред Bulgaria ON AIR, че в политическия ураган не се мисли за стопанската система на България, а всеки политик мисли за своето бъдеще, дали ще влезе в идващото Народно събрание. Гостът добави, че инфлацията се поддържа от огромното ползване.

" Докато огромните вериги са цялостни заран до 9 от пенсионерите и следобяд от хората, които са свършили работа, когато в комерсиалните центрове събота и неделя не можеш да се разминеш, значи има огромно ползване. А спекулата се появява, когато има непотребна парична маса ", изясни доцент Вазов.

По думите му инфлацията маже да бъде преборена със съществени стопански дейности.

" Първото - внезапно да се преструктурира бюджетът от позиция на финансовото вложение. Банковата система би трябвало да си поиграе с лихвените проценти по заемите, само че не и да подвига тези по депозитите ", сподели събеседникът.

Като главен проблем в последните години той уточни преследването на личностните ползи. Очакванията му не са оптимистични за идния бюджет за 2023 година

" Идва нов бюджет, който би трябвало да бъде признат от Народното събрание, би трябвало да обезпечи общинските избори. Всичко това ще бъде още веднъж едно популистко непрофесионално повдигане на инфлацията, нова непотребна парична маса ще се появи в обращение ", предвижда доцент Вазов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР