Японското правителство подаде оставката си преди преустройката, планирана от министър-председателя

...
Японското правителство подаде оставката си преди преустройката, планирана от министър-председателя
Коментари Харесай

Японското правителство подаде оставката

Японското държавно управление подаде оставката си преди преустройката, планувана от министър-председателя Шиндзо Абе. От прессекретариата на премиера оповестиха, че всички членове на Народното събрание са подали съответстващото заявление, което е било признато от Абе, съобщи БГНЕС.

Очаква се в околните няколко часа да бъде разгласен новият състав на държавното управление.

Разпускането на целия кабинет е процедура, нужна за въвеждането на плануваните радикални промени в държавното управление от страна на Либерално-демократическата партия на Абе. По данни на японските медии министър председателят има намерение да размени повече от половината си министри с нови, в това число и ръководителите на защитата и вътрешнополитическото ведомство.

Реконструкцията в японския кабинет се подхваща единствено няколко седмици след регистрирания спад на престижа на държавното управление поради хипотетични афери, засягащи персонално премиера или негови близки. Освен съмнения във фаворизиране на свои доближени, той бива упрекван, че прокарва за гласоподаване закони, към които има личен интерес.

Политолози предизвестяват, че измененията на държавното управление би трябвало да са от подобен мащаб, че да нямат отрицателен резултат върху Абе. В същото време се отбелязва, че министър председателят, който желае да бъде избран отново за водач на своята партия през 2018 година, би трябвало да задоволи и вътрешните групировки в нея, което не му оставя необикновен избор. Ето за какво имената, които се спрягат за евентуални бъдещи министри, не са нови лица, а добре познати лица от неговата партия, като някои от тях даже към този момент са заемали тези постове.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР