Япония одобри препарата remdesivir на американската биофармацевтична компания Gilead Sciences

...
Япония одобри препарата remdesivir на американската биофармацевтична компания Gilead Sciences
Коментари Харесай

Япония одобри препарата Remdesivir срещу COVID-19

Япония утвърди препарата remdesivir на американската биофармацевтична компания Gilead Sciences като лекуване за COVID-19. Това оповестиха от здравното министерство на страната, което прави препарата първото публично утвърдено лекарство за ковид в страната, оповестява "Гардиън ".

Remdesivir ще бъде даден на пациенти с тежки признаци на COVID-19, посочи чиновник на японското здравно министерство по време на конференция.

След като няма други утвърдени лекувания за COVID-19, ползата към лекарството нараства по целия свят. Gilead във вторник означиха, че е в развой на разискване с няколко компании, в това число производители на генерични медикаменти в Индия и Пакистан, за произвеждане на Remdesivir в огромни количества.

Remdesivir получи позволение предходната седмица от Американската организация по храните и медикаментите за незабавна приложимост при лекуване на COVID-19.

Япония с малко над 16 000 инфектирани и под 800 умряли е записала по-малко инфектирани спрямо други огромни индустриализирани страни.

Постоянният растеж на инфектираните обаче оказва напън върху лечебните заведения в някои елементи на страната и лекарство, което оказва помощ на пациентите да се възстановят по-бързо, може да помогне за освобождението на болнични кревати.

В понеделник японският министър председател Шиндзо Абе удължи едномесечното изключително състояние до края на май.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР