Япония е страна с уникална култура, която жителят на друга

...
Япония е страна с уникална култура, която жителят на друга
Коментари Харесай

23 снимки от Япония, които доказват, че тази страна е отделен свят

Япония е страна с неповторима просвета, която жителят на друга страна, наподобява, в никакъв случай няма да може да изпита изцяло. И доказателството за това са многото фотоси, оповестени от пътешественици за японския метод на живот и обичаи. Благодарение на тези рамки други консуматори на интернет могат да научат доста забавни неща за Страната на изгряващото слънце.

Ние неведнъж публикувахме фотоси от Япония. Ето още една порция фотоси, които ще ви опишат за особеностите на живота в тази страна.

В някои градове на Япония водата в дренажните канали е толкоз чиста, че рибите кои плуват в нея.

Например град Шимабара на японския остров Кюшу е дом на стотици риби кой, които плуват в улични дренажни канали.

Оказва се, че квадратните дини не са изцяло годни за консумация. Ето по какъв начин наподобяват вътре

Всички знаят, че квадратните дини се отглеждат в Япония от доста години. Но съвсем никой не знае, че те са с декоративна цел, а не за консумация. Дините се изскубват преди узряване, което ги прави на практика негодни за консумация. Опитващите кубични дини настояват, че са с непоносимо качество. Между другото, всекидневно е тези скъпи плодове да се показват в Япония като подарък.

Като цяло японците са доста спазващи закона и дисциплинирани. Например, никой няма да се изкачи по страната на стълба, която е предопределена за втурване.

Ето по какъв начин японците чакат да дойде влакът на метрото

Държавните водачи са привикнали да паркират назад

Факт е, че местата за паркиране в японските градове постоянно са тесни и е доста по-удобно да карате в тях на заден ход. Съответно е по-удобно да шофирате в придвижване напред, защото лидерът незабавно вижда пътя, което значи, че вероятността от случай е минимална.

Японците почитат старите дървета и безусловно ги поддържат

Изсушените инсекти могат да бъдат закупени от автомати. И освен тях

Япония е известна с обстоятелството, че автоматите са конфигурирани там безусловно на всички места. Разбира се, най-често можете да си купите питиета в тях, само че има и автомати за продажба на топла храна, бонбони, сладолед, книги, вестници, цветя, облекла, чадъри и даже резистори.

В страната има доста капсулни хотели. Вярно е, че несъмнено не са предопределени за хора с клаустрофобия.

 В японските заведения за хранене, преди да сервират храна, те носят пакости – леко влажна забрадка, с която посетителите избърсват ръцете си

В гарите тоалетните имат дребни тоалетни за деца.

 В непосредственост до банкоматите има държачи за стъкло и бастун

Имайте поради, че в Япония има “супер стареене ” на обществото. И по този начин, към 1 юни 2021 година съвсем 30% от японското население са хора на 65 и повече години.

Супермаркетите в Япония разполагат с шкафове за стерилизация на кошници.

Както знаете, в Япония съвсем половината от колите са дребни. И постоянно можете да намерите такива камиони.

Японците покриват канализацията с същински творби на изкуството.

 В Япония има „ котешки “ острови. Сред тях са островите Аошима, Айношима, Таширо

На тези острови броят на котките е няколко десетки пъти по-голям от броя на локалните поданици. Например единствено 6 души живеят на Аошима (към 2019 г.) и повече от 200 котки. Тези животни се хранят от жителите на острова, които получават дарения за храна от цяла Япония. Туристите посещават и Аошима, с цел да нахранят котките.

Ето по какъв начин наподобява грандиозният „ под земята храм “ в град Касукабе, който е северно от Токио

Официално тази конструкция се назовава „ Събирач на наводнения в Токио “. Построен е за събиране и оттичане на вода от улиците в Токио по време на проливни дъждове. Но наводненията в града са редки, тъй че постройката съвсем постоянно е отворена за туристи.

Домашните любимци са обичани тук. Те постоянно се разхождат в колички или колички.

Така наподобява известната бамбукова гора в късните вечерни часове

 Бандани за котки можете да си купите в Осака

И най-после: не е толкоз елементарно да станеш жител на Япония. Ето какъв брой документи би трябвало да подготвите, с цел да станете пълновръстен жител на Страната на изгряващото слънце

„ В този набор с изключение на моето удостоверение за раждане, просветителни записи, данъчна информация и доста други документи, както и преводи на всичко на японски, е есе за това за какво желая да бъда жител на Япония. “

Какво ви хареса най-вече в особеностите на живота и живота в Япония?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР