По-скъпите годишни технически прегледи вече са факт. Увеличението е с

...
По-скъпите годишни технически прегледи вече са факт. Увеличението е с
Коментари Харесай

Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните технически прегледи

По-скъпите годишни механически прегледи към този момент са факт. Увеличението е с сред 20 и 30 лв.. Част от пунктовете трансформираха цената през вчерашния ден.

Поскъпването идва поради няколко фактора, измежду които нарастването на минималната работна заплата, растежът на инфлацията и нова стратегия, която свързва измервателните уреди непосредствено с " Автомобилна администрация ".

Идеята е да се прескочи човешкия фактор и коли, които имат механически проблеми, да не могат да преминат прегледа. Този програмен продукт коства няколко хиляди. Така цената на прегледа към този момент приблизително е към 90 лв..

Във Велико Търново има и по 80 лева

" Цялата смяна идва поради програмен продукт за връзка с " Автомобилната администрация ". Тези с по-старо съоръжение им е на сметка да си купят ново съоръжение напряко със закачен програмен продукт ", изясни пред NOVA Алекс Атанасов, притежател на пункт за ГТП.

Софтуерът стопира нерегламентираното минаване на прегледа.

" Вече действително се преустановят опциите за манипулиране на данните, които се мерят от уредите за димност, газове, спирачно изпитание, защото до този миг имаше опция тези данни да се вкарват ръчно от ръководителите на комисиите ", изясни Станислав Арабаджиев, зам. изпълнителен шеф на " Автомобилна администрация ".

Притеснения има, че това може да забави процеса.

" Смятаме, че много ще се удължи времето, тъй като ще има закъснение. Всяка връзка забавя. Да речем, в случай че в този момент един обзор лишава 25 минути, хората споделят, че може да стигне и 30 минути ", изясни Алекс Атанасов.

" Определено се случат по-бързо, защото данните се изпращат автоматизирано от една машина към друга машина ", счита Станислав Арабаджиев.

От " Автомобилна администрация " обясниха, че с изключение на по-бързо, минаването през прегледа е и по-сигурно. А заплащането на системата е еднократно.

Новост има и при стикерите, които към този момент са по-малки и ще бъдат поставяни в долния ляв ъгъл на предното стъкло.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР