Шефката на водоснабдителна компания, която остави стотици хора с диария

...
Шефката на водоснабдителна компания, която остави стотици хора с диария
Коментари Харесай

Замърсяване на водата в Девън: Актуализация на шефа на Югозападната вода, тъй като стотици са болни от епидемия от криптоспоридиум

Шефката на водоснабдителна компания, която остави стотици хора с диария от паразит във водата, сподели, че „ в действителност съжалява “ за криптоспоридиум в южен Девън.

На към 16 000 души е казано да преваряват водата си, преди да я употребяват в Brixham, Boohay, Kingswear, Roseland и североизточен Пейнтън, откакто повреден воден клапан е позволил скотски боклуци и подземни води в питейно доставяне. Понастоящем са доказани общо 22 случая на криптоспоридиум, като през миналата седмица над 100 души са се обърнали към персоналния си доктор със признаци. Училищата в региона също бяха затворени, откакто бяха оставени без питейна вода.

Симптомите от паразита са изключително неприятни и включват тежка водниста диария, стомашни болки, гадене или повръщане, лека тресчица и загуба на вкус. Болестта може да продължи от няколко дни до един месец.

Главният изпълнителен шеф на South West Water Сюзън Дейви, която прибра заплата от £543 000 за финансовата 2022/23 година, сподели в ново...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР