Канарските острови са малкото бижу на Европа. Не са много

...
Канарските острови са малкото бижу на Европа. Не са много
Коментари Харесай

Донислав Донев: Канарските острови са малкото бижу на Европа

Канарските острови са дребното украшение на Европа. Не са доста страните, въобще дестинациите в нашия континент, които могат да предложат това, което оферират Канарските острови като цяло. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ спортният редактор и странник Донислав Донев.

Тенерифе е впечатляващ с разнообразието, което може да предложи един не толкоз огромен остров – според от това в коя част на острова си, той предлага разнообразни типове плажове. " Северната част на острова и града Пуерто де ла Крус се води пенсионерската част. Там е по-спокойно, не се натъртва на нощния живот “, описа той.  Пътешественикът добави още, че локалните са се пробвали да създадат плажа в тази част на острова малко по-добър, като са докарали пясък от Сахара, само че след няколко несполучливи опита са се отказали и вулканични черни и каменисти плажове още веднъж са взели превес.  

 

Южната част на Тенерифе може да се съпостави с нашия Слънчев бряг, където нощният живот е доста необятно застъпен със занимания и купони, изясни спортният публицист и добави, че в централната част на острова се издига голям масив от вулканични скали, който основава необикновено впечатляващ  контрапункт на слънчевите плажове и Атлантическия океан, и то единствено на разстояние от 500 м един от различен.   

Островът не е доста огромен, само че не се усеща да е претъпкан, като усещане прави равномерното систематизиране и неналичието на централизация на популацията на едно-единствено място, описа Донислав Донев, като по думите му локалните хора са спокойни, уравновесени и усмихнати – проличава си оптимизмът и спокойствието, които излъчват. " Животът там е напълно друг. Затова и изкушението да останеш там или пък да се върнеш още веднъж след време е огромно. Самият остров е една прелестна комбинация от екзотичното и актуалното, типично европейското, което е една фактически прелестна композиция, “ изясни той и добави и забавния факт, че на острова работната ръка в множеството случаи е от хора, пристигнали от целия свят: от Гърция до Филипините.

Местната кухня е изпълнена с огромно многообразие от морски типове ястия, като извънредно вкусни са локалните островни риби, както и изобилието от скариди. " На огромна респект там са картофите. Задължително се оферират във всеки един ресторант по един и същи метод направени, като са непосредствено опечени с кората и към тях наложително се сервират два соса, като наложително съгласно локалните обичаи в седмицата два пъти би трябвало да се ядат тези картофи. “ По думите му цените там са много допустими, като за разлика от цените за северните страни даже е и на ниска цена.     

" Лоро парк “ в Тенерифе е едно от локалните забележителности и един от най-хубавите зоопаркове в света. " Могат да се видят извънредно многообразие от скотски типове, доста екзотични някои от тях. Отделно има шоу с косатки, настрана има шоу с делфини и настрана има шоу с морски лъвове. И трите шоута си коства да ги видиш. Гледката в действителност доста впечатляваща: големите басейни със стъклени стени и големи животни. “  

Донислав Донев описа още, че съществуващата огромна конкуренция сред другите острови в островната група се е пренесла и във футбола. " Отборите на Тенерифе и прилежащия остров Лас Палмас са страшни съперници и такива дербита се играят там, че всичко е доста напечено, самите почитатели са доста надъхани и въодушевлени от идния мач. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР