Яки преспи в половин България се чакат утре, 2 февруари

...
Яки преспи в половин България се чакат утре, 2 февруари
Коментари Харесай

Снежна драма в половин България

Яки преспи в половин България се чакат на следващия ден, 2 февруари 2022 година

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи за 2 февруари (сряда) жълт и оранжев сигнален код за значителни снеговалежи и за формиране на снежна завивка в осем области на страната.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

С оранжев сигнален код за снеговалежи за на следващия ден са областите: Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. В тези области се чака количество на дъжд за денонощието да доближи 30-40 литра на квадратен метър и да се образува снежна завивка към 15-20 сантиметра.

С жълт код за на следващия ден са областите: Сливен, Стара Загора и Пловдив. Количествата дъжд за денонощието в южните региони на тези области ще са до 20-25 литра на квадратен метър и ще се образува снежна завивка до 10-15 сантиметра. В северните региони на тези три области снежната завивка ще е до 10 сантиметра.

Над Западна и Централна Северна България ще е без превалявания. Вятърът от северозапад ще се усили. Минималните температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, а оптималните - сред 1 и 6 градуса.

В четвъртък на всички места ще е прохладно, с променлива, по-често забележителна облачност, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони, ще превали слаб сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР