Xiaomi представи шестия си доклад за екологично, социално и корпоративно

...
Xiaomi представи шестия си доклад за екологично, социално и корпоративно
Коментари Харесай

Xiaomi представи последния си ESG доклад, в който подчертава категоричния си ангажимент към устойчивостта

Xiaomi показа шестия си отчет за екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG). Документът от над 80 страници, оповестен на китайски и британски език, обрисува напредъка, който Xiaomi и дъщерните сдружения на компанията са постигнали в областта на имплементирането, ръководството и тактиката на ESG през 2023 година Този просторен отчет е разграничен в 4 съществени раздела: Технологии, основани за по-добър живот, Философия на Xiaomi за нулеви въглеродни излъчвания, Споделен триумф за Партньори и Управление и сходство.

Технологии, основани за по-добър живот

С задачата си да обезпечи „ всички по света да се радват на по-добър живот посредством новаторски технологии “, Xiaomi остава отдадена на концепцията за технология, налична и приобщаваща за всеки. През 2023 година иновация в това отношение бяха смарт очилата с изкуствен интелект. Представянето им от инженерите на Xiaomi се състоя по време на четвъртото софтуерно съревнование Hackathon на Групата. С технология за различаване на околния тон и умна технология за взаимоотношение с жестове, тези очила улесняват потребителите в всекидневието.

Освен това в новопредставената операционна система на компанията – Xiaomi HyperOS – са включени голям брой функционалности за досегаемост. Сред тях са Xiaomi различаване на околния тон, тактилна противоположна връзка и AI помощник за телефонни позвънявания, което акцентира уговорката на Xiaomi за приобщаващи и налични технологии.

HyperOS е единна операционна система, основана да се свърже безпроблемно с интелигентната екосистема „ Човек x Кола x Дом ”. HyperOS има за цел да увеличи сигурността, да улесни безпроблемното свързване на множеството устройства и да усъвършенства работата на обособените устройства.

В същото време компанията усъвършенства своите интелигентни индустриални процеси, които приказват за по-ефективно потребление на ресурсите и понижаване на отпадъка. Този стратегически ход улесни по-нататъшния прогрес в нововъзникващи браншове като роботиката, смарт електрическите автомобили и роботизираните заводи, което от своя страна свидетелства за отдадеността на Xiaomi на софтуерните нововъведения и устойчивостта.

Философия на Xiaomi за нулеви въглеродни излъчвания

Възприемайки философията за нулеви въглеродни излъчвания, Xiaomi приоритизира нисковъглеродните практики в своите действия и поддържа доставчиците в предприемането на ограничения, съобразени с климата. Ангажиментът на компанията към въглеродна индиферентност е емфатичен с представянето на нейната първа Бяла книга за дейностите в региона на климата на COP28 в Дубай през зимата на 2023 година, която акцентира философията за нулеви въглеродни излъчвания и явен метод към постигането й. През годината компанията разгласи своя ангажимент за 100% възобновима електрическа енергия в своите индустриални действия до 2035 година и въглеродна индиферентност със 100% възобновима сила в дейностите си до 2040 година

Наред с това беше усъвършенствана услугата „ trade-in “ на определени европейски пазари, в това число Испания, Франция, Холандия, Обединеното кралство, Германия, Италия и Полша. По този метод компанията затвърди уговорката си към устойчивите практики и виновното ползване.

Като самопризнание за постигнатите триумфи в региона на устойчивото развиване през 2023 година Xiaomi получи златен документ от Алианса за ръководство на водите, трансформирайки Xiaomi Science and Technology Campus в първата комерсиална постройка в международен мащаб, която кандидатства за подобен документ.

В допълнение, на Деня на Земята (22 април 2024 г.), Xiaomi показва своята отдаденост към минимизиране на отпадъците и запазване на околната среда, като разгласи партньорството си с организация за публично богатство и инструктори по гмуркане – Професионалната асоциация на инструкторите по гмуркане (PADI). Състояха се поредност от ангажиращи онлайн и офлайн активации, в това число разчистване на плажове в определени елементи на Югоизточна Азия от почитатели на Xiaomi на 27 април, основаване на лимитирана серия артикули на Xiaomi и PADI, направени от рециклирани риболовен мрежи. Така Xiaomi цели да увеличи осведомеността за опазването на морските запаси и да въодушеви групови дейности.

Споделен триумф за Партньори

Xiaomi се ангажира освен с растежа и благосъстоянието на личните си чиновници, само че и с обезпечаването на бистрота във веригата за доставки. По този метод способства за развиването на обществото и световната общественост.

Чрез съгласуваните си старания за основаване на удобна работна среда Xiaomi завоюва място в листата на Forbes за най-хубавите работодатели в света за 2023 година Класира се измежду първите 3 в листата на Universum за най-привлекателните работодатели в Китай и беше приета от Forbes China за най-хубав шеф в региона на новаторските практики в Китай за годината.

С непрекъснат фокус върху научноизследователската и развойната активност, компанията интензивно предизвиква присъединяване на чиновниците си в новаторски проучвателен планове посредством фондацията на Xiaomi. По-специално, съдействието с над 150 университета и колежа докара до революционни нововъведения като Xiaomi AIoT Box. Това показва уменията на компанията в безпроблемното консолидиране на хардуер и програмен продукт за преструване на разнообразни сюжети посредством приложението Mijia.

Наред с насърчаването на вътрешните гении, от първостепенно значение е и обезпечаването на функционалност и резистентност на веригата за доставки. За тази цел компанията е въвела рамка за ръководство на риска за идентифициране и надзор на вероятни трудности, свързани с ESG в това отношение. Чрез потребление на способи като одити на място, анкети за оценка, както и посредством тясно съдействие с доставчиците си, Xiaomi се стреми да придобие цялостна визия за евентуалните проблеми. Това се прави за да бъдат подхванати дейности за тяхното разрешаване. Тя също по този начин разполага със непоколебим механизъм за оценка на нови снабдители, като спазването на условията на ESG остава главен приоритет в този развой.

Освен посредством гарантиране на веригата за доставки, Xiaomi уголемява въздействието си върху обществото посредством филантропски начинания. През годината фондацията на Xiaomi направи голям брой дарения за подкрепяне при естествени бедствия и осъществя начинания за обществено богатство. Така акцентира уговорката си към корпоративната обществена отговорност.

Управление и сходство

Междувременно Xiaomi Group продължи да подвига летвата на своята система за отчитане на ESG с твърдото разбиране, че тя е основен дирек за здравето и развиването на компанията. За тази цел Бордът на шефовете постоянно получава настояща информация за напредъка в тази област. Като самопризнание за напъните си през 2023 година Xiaomi получи редица награди и оценки, в това число Best ESG в бранша на софтуерния хардуер от Institutional Investor и ESG Company to Watch of the Year от Bloomberg Green.

Нещо повече, непрекъснатият ангажимент на компанията към тъждество и разнообразие докара до назначението на първата жена-директор в борда през януари 2024 година – основна стъпка, която акцентира прогресивния метод на Xiaomi към тактиката за приобщаване.

Освен това, затвърждавайки своята отдаденост на нововъведенията и отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, Xiaomi приключи отчетния интервал към 2023 година с над 37 000 предпазени патента в международен мащаб. Това потвърждава нейния хладнокръвен блян към напредничави разработки и почитание към правата на интелектуална благосъстоятелност.

Публикуването на отчета за екологично, обществено и корпоративно ръководство за 2023 година демонстрира уговорката на Xiaomi в подобряването на света, в който живеем, както и напредъка, който е постигнала в това отношение. Чрез напъните в региона на новаторските технологии, философията за нулеви въглеродни излъчвания, устрема към развиване на цялата верига на доставки и прецизното ръководство и съблюдаване на условията, компанията е направила обилни крачки по пътя си към стабилно бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР