Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за

...
Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за
Коментари Харесай

Радев в Ямбол: На тези избори ще избираме между войната и мира

Всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен за Украйна, Русия и всички нас.

Това съобщи президентът Румен Радев в Ямбол.

Държавният глава напомни, че всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. „ Страстите от войната да се придвижват тук и насилието от войната да се придвижва тук не довят до нищо положително и за такива дейности би трябвало да се търси отговорност “, акцентира Радев.

Той съобщи, че последствията от всичко това следим и сега.

 

„ Ако по този начин не престават нещата и не се постави завършек на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, производства. Това ще бъдат извънредно тежки последствия освен за Украйна, само че и за цяла Европа “, предизвести българският президент. Той счита, че „ всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен надлежно и за Русия, и за всички нас “.

Радев прикани за полагане на политически старания за мир, а не за наливане на оръжия. „ С оръжия, без оръжия ние отиваме към подобен излаз. Трябва да си даваме сметка за това. Разликата ще бъде хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало да плащаме “, сподели той и добави, че „ това е неизбежно “.

Държавният глава уточни, че тази обстановка неизбежно се отразява и на всички избори – и в Европа, и в Съединени американски щати. „ Ние ще избираме на тези и на идващите избори сред войната и мира. Всеки наш жител е задължен да си дава сметка за това “, акцентира Радев.

 

Крайно рисково е пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели, акцентира президентът в коментар след покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо.

 

Според президента тази война не просто няма скоро да завърши, а ще се разраства.

" Неприемливо е в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като единствен вероятен излаз. Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак поради поддръжката му за мира е показателно за следствията от тази насаждана непоносимост към непознатото мнение ", добави Румен Радев.

 

По думите му за това са съдействали доста политици, партии и медии с тяхното показване на всеки друг глас като проруски, което е извънредно незаслужено и води до тези отрицателни последици.

 

" Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. Всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук не водят до нищо положително. За такива дейности би трябвало да се търси отговорност.  Призовавам за глас на разсъдъка, за дипломатически старания за мир, а не за непрестанно наливане на оръжие. С или без оръжие отиваме към подобен излаз - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало да плащаме впоследстие. Това се отразява на всички избори - и в Европа, и в Съединени американски щати, и на всички места по света ", сподели още Румен Радев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР