Членът на израелския военновременен кабинет Бени Ганц заплаши, че ще

...
Членът на израелския военновременен кабинет Бени Ганц заплаши, че ще
Коментари Харесай

Ганц заплаши Нетаняху: Ако изберете пътя на фанатиците ще бъдем принудени да напуснем

Ч ленът на израелския военновременен кабинет Бени Ганц заплаши, че ще напусне държавното управление, в случай че до 8 юни не бъде признат нов боен проект , съобщи Асошиейтед прес.

Ганц изиска от израелския министър председател Бенямин Нетаняху да се ангажира със в съгласие виждане за спора в Газа, в което да се показва кой може да ръководи територията след войната с палестинското коренно придвижване " Хамас ", показва Ройтерс.

На конференция Ганц сподели, че желае военният кабинет да сформира нов проект до 8 юни. Той предизвести, че в случай че до тогава упованията му не бъдат задоволени, ще отдръпна своята центристка партия от изключителното държавно управление на премиера реакционер.

" Ако изберете пътя на фанатиците и поведете цялата нация към пропастта, ще бъдем принудени да напуснем държавното управление ", съобщи Ганц.

АП отбелязва, че вероятно отдръпване на партията на Ганц ще направи министър-председателя Нетаняху по-зависим от крайнодесните му съдружници. Агенцията акцентира, че отправеното през днешния ден от Ганц предизвестие ще задълбочи различията в управлението на Израел над седем месеца след началото на войната, в която той към момента не е постигнал декларираните си цели да ликвидира " Хамас " и да върне десетки заложници, отвлечени при нападението на 7 октомври предходната година. 

Ганц изложи проект от шест точки, който включва връщането вкъщи на десетки заложници, преустановяване на ръководството на " Хамас ", демилитаризиране на линията Газа и основаване на интернационална администрация по гражданските въпроси, като поддържа също напъните за нормализиране на връзките със Саудитска Арабия.

Benny Gantz, a centrist member of Israel's three-member War Cabinet, threatened on Saturday to resign from the government if it doesn't adopt a new plan in three weeks' time for the war in Gaza, a move that would leave Prime Minister Benjamin Netanyahu...
— The Washington Times (@WashTimes)
Ганц - известен политик и дълготраен политически противник на Нетаняху - се причисли към неговата коалиция и военния кабинет в първите дни на войната. Напускането на някогашния шеф на генералния щаб на армията и министър на защитата би направило Нетаняху още по-зависим от крайнодесните съдружници, които заеха твърда позиция във връзка с договарянията за преустановяване на огъня и освобождение на заложниците и които считат, че Израел би трябвало да окупира Газа и да построи еврейските селища там.

Ганц разгласи желанията си броени дни откакто израелският министър на защитата Йоав Галант, третият член на военния кабинет, намерено съобщи, че неведнъж е призовавал кабинета да вземе решение за следвоенна визия за Газа, която да планува основаването на ново, цивилно палестинско управление.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР