И четиримата спортисти са плувци от австралийската нация, което означава,

...
И четиримата спортисти са плувци от австралийската нация, което означава,
Коментари Харесай

Десети златен медал за Ема МакКеон от Игри на Британската общност

И четиримата спортисти са плувци от австралийската нация, което означава, че МакКеон е на върха за най-много златни медали, спечелени от австралиец, както и за най-много златни медали, спечелени от плувец. С текущия си брой медали МакКеон притежава общо 15 медала от Игрите на Британската общност - 10 златни, 1 сребърен и 4 бронзови. Трябва да се отбележи, че голяма част от тези медали са дошли от щафети, като тя притежава 8 златни медала само от щафети.

През остатъка от седмицата МакКеон все още има няколко дисциплини, включително 50 свободен стил, 100 свободен стил, 50 бътерфлай, плюс смесена щафета 4×100 свободен стил, което й дава много възможности да надгради. Тя е в позицията да предизвика стрелците Филип Адамс и Мик Голт за най-много медали от Игрите на Британската общност за всички времена, тъй като в момента всеки от тях има по 18.

По пътя към нейния рекорден златен медал МакКеон закотви австралийската женска щафета 4×100 свободен стил с време 52.04, повеждайки отбора към победата.

Постижението на МакКеон идва само година след историческите олимпийски игри през 2021 г., на които тя спечели 7 медала по пътя към това да стане най-титулуваната австралийска олимпийка за всички времена и най-титулуваната спортистка от едно издание на олимпийски игри.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР