Сърбия успя трудно да се класира на UEFA EURO 2024,

...
Сърбия успя трудно да се класира на UEFA EURO 2024,
Коментари Харесай

Сърбия ще се бори в трудна група на UEFA EURO 2024

Сърбия съумя мъчно да се класира на UEFA EURO 2024, като приключи на второ място в своята квалификационна група, в която бе и България. " Белите орли " приключиха на втора позиция след Унгария, като съумяха да се преборят с конкуреницята на Черна гора за втората позиция.

Сърбия не взе участие на Европейското състезание през 2020-а година, като не съумя да се пребори с Украйна и Португалия, само че в този момент се завръща на огромната сцена. Драган Стойкович е ментор на отбора, като се оправя по превъзходен метод, въпреки и да позволи стряскащо проваляне с 0:4 от Русия в надзорен мач през март месец.

Основните закани в нападателен проект несъмнено ще са Александър Митрович, Душан Влахович и Сергей Милинкович-Савич. Сърбия разполага и с редица футобилисти, минали през Висшата лига, като най-отчетливо е името на вратаря на Челси Джордже Петрович. Влахович и Митрович ще спорят за титулярното място на върха на нападанието, като двамата са сходни като жанр тарани. Душан има 16 гола в Серия А с Ювентус през този сезон, до момента в който Митрович е отбелязал 22 попадение в 22 мача в шампионата с Ал-Хилал.

Сърбия се намира в група С, където са още отборите на Словения, Англия и Дания. Очаква се " белите орли " да влязат в борба за второто място най-много с Дания, като западната ни съседка е окуражена да играе в елиминационната фаза на шампионата. Пред Сърбия има два подготвителин мача, преди самия старт на конкуренцията, като ще се изправи против Австрия и Швеция, с цел да може да набере темп за UEFA EURO 2024.

Сърбия е в неуверена форма, като има единствено три победи в последните си девет публични мача и ще се надява да може да усъвършенства резултатите си, с цел да навлезе с позитивна настройка на идния шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР