ВВС на САЩ официално приключиха процедурата по сертифицирането на свръхтежката

...
ВВС на САЩ официално приключиха процедурата по сертифицирането на свръхтежката
Коментари Харесай

Falcon Heavy получи сертификат от военните на САЩ

ВВС на Съединени американски щати публично завършиха процедурата по узаконяването на свръхтежката ракета притежател Falcon Heavy, основана от компанията SpaceX.
Едновременно с това, американските военни са сключили контракт със SpaceX за извеждането в орбита благодарение на новата ракета профилирания спътник AFSPC-52. Изстрелването е планувано за месец октомври 2020 година. В контракта е закрепена цена от $130 милиона. Това е тройно по-малко, в сравнение с предложенията на Lockheed Martin и Boeing .

Успешното узаконяване на новата ракета значи, че Falcon Heavy се признава от военните на Съединени американски щати за изцяло подобаваща за изстрелване в космоса на боен потребен товар, както и секретни спътници. Обикновено, тази процедура е доста дълга. Необходими са редица изстрелвания, които деликатно се проучват и едвам тогава се взема решение за издаване на документ. Но с Falcon Heavy целият развой е скъсен. Илън Мъск е дал задоволително данни след първото изстрелване на тежката ракета през месец февруари.

Свръхтежката ракета Falcon Heavy е оборудвана с три бустера от по-леката Falcon 9. Мъск сподели, че ще употребява към този момент летели ускорители. Новата ракета също е предопределена за неведнъж потребление. На Земята се завръщат и кацат двете първи степени. Третият бустер работи по-дълго и каца върху платформа в океана. Falcon може да извежда в орбита 63,8 тона потребен товар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР