Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги Игнатов изрази притеснения,

...
Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги Игнатов изрази притеснения,
Коментари Харесай

Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги: Матев може да се укрие

Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги Игнатов изрази терзания, че упрекнатият за тежкото закононарушение Йоан Матев може да се укрие , в случай че излезе на независимост.

Матев бе арестуван през февруари - година и половина след убийството на Георги. След като прекара осем месеца в ареста, Софийският градски съд му наложи мярка " Подписка " . Причината е, че е изминал разрешеният от закона период за задържане. Обвинителният акт към момента не е импортиран в съда.



Прокуратурата и отбраната на 19-годишния Матев спорят
дали би трябвало да се съблюдава този интервал за оптимално престояване в ареста, който е за малолетни, или  срокът от година и половина за навършилите 18 години. Държавното обвиняване стачкува определението за мярката пред втора инстанция, тъй че Матев остава в ареста до идния вторник, когато ще се произнесе Апелативният съд.

„ Като научих, че го пускат, бях шокиран . Защитата на Йоан Матев механически се е опитвала да заобикаля всичк и етични форми на правото . А прокуратурата е опитвала да ги спре ”, разяснява пред Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги. Според него младият мъж би трябвало да бъде съден като пълновръстен , а не като дете: „ Той е бил на ръба на пълнолетието. За мен той е разсъждавал напълно невъзмутимо в деня, в който е направил убийството. Той не е дете ". „ Страхувам се, че може потвърден за мен палач да излезе на независимост и да се разхожда против подписка. Това звучи неуместно ”, безапелационен беше той.  

Георги Игнатов беше открит погубен с нож на 2 юни 2015 година на скамейка в Борисовата градина . Дълго време полицията се опитваше да откри причинителя. Камери в региона снимаха по какъв начин от мястото бяга момче. Кадрите даже бяха изпратени в чужбина за обработка.

За откриване на убийството са тествани над 400 души . Матев попаднал в полезрението на проверяващите половин година преди задържането му и с течение на времето се трансформирал в главен обвинен . Той бе задържан през февруари тази година.
 

При разпит ден преди задържането на Матев очевидец удостоверил самоличността му и показал мястото, където е прикрит ножът, с който е осъществено закононарушението. Смята се, че претекстът за убийството е обир.

Според съдебнo-медицинска експертиза ножът пасва на прободната рана на Игнатов. ДНК експертиза обаче не е могла да се направи , защото по ножа не са били открити биологични следи.

Адвокатът на Йоан Матев уточни, че няма безапелационни доказателства, че точно клиентът му е направил закононарушението

Обвинителният акт към момента не е импортиран в съда, а за това от прокуратурата винят отбраната на Матев, като настояват, че се употребявали хватки за закъснение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР