Никога не е обсъждана тема за изпращане на български войници

...
Никога не е обсъждана тема за изпращане на български войници
Коментари Харесай

Главчев: Правим всичко възможно в подкрепа на Украйна, НАТО не трябва да бъде въвличан в конфликта

Никога не е обсъждана тематика за изпращане на български бойци в Украйна , изрично съобщи министър председателят Димитър Главчев на брифинг след срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг . Министър-председателят уточни, че сходни изказвания са характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация . Според Главчев Киев би трябвало да бъде подпомаган с всички сили и благоприятни условия, без да бъде въвличан НАТО в спора . Правим всичко, което е в границите на вероятното, за подкрепяне на Украйна, съобщи министър председателят.

„ България е благонадежден съдружник в НАТО. Ценим високо осъщественото от страната през 20-те години участие във връзка с груповата защита и споделената сигурност “ , съобщи от своя страна генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

По думите му фактът, че България усилва разноските си за защита е също доказателство, че страната ни е благонадежден сътрудник . Според генералния секретар на НАТО мирът не може да се приема за даденост.

„ Направихме доста обещания за помощ на Украйна само че това не е задоволително, всички наши съдружници би трябвало да се постараят повече. Светът е доста нерешителен и ние би трябвало да сме готови “ , добави Столтенберг.

Наред с поддръжката за Украйна, в границите на срещата сред премиера Димитър Главчев и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше разисквана също провеждащата се в София пролетна сесия на Парламентарната асамблея на НАТО . Дискутирани бяха също въпроси по отношение на Черноморския район и подготовката на идната срещата на върха във Вашингтон. Според министър-председателя Главчев е значимо да се върне още веднъж значимостта на тематиката за Западните Балкани и напомни, че през 2017 година България беше водач в този развой.

Йенс Столтенберг, НАТО: Живеем в рисков свят, където се води пълномащабна война в Европа и Близкия Изток

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР