Япония, Китай и Южна Корея ще ускорят преговорите за тристранно

...
Япония, Китай и Южна Корея ще ускорят преговорите за тристранно
Коментари Харесай

Токио, Пекин и Сеул ускоряват преговорите за свободна търговия и контрола над Северна Корея

Япония, Китай и Южна Корея ще ускорят договарянията за тристранно съглашение за свободна търговия. Това се договориха на тристранна среща на върха в Сеул министър-председателят на Япония Фумио Кишида, президентът на Република Корея Юн Сок Йол и министър председателят на Държавния съвет на Китай Ли Цян.

„ Ще продължим полемиките за ускорение на договарянията по тристранно съглашение за свободна търговия, като се стремим към използването на свободно, заслужено, всеобхватно, висококачествено и взаимноизгодно съглашение “, се споделя в взаимната декларация след срещата на върха, оповестена от японското външно министерство.

Южна Корея, Япония и Китай потвърдиха и уговорката си за реализиране на нуклеарно разоръжаване на Северна Корея. Китайският министър председател Ли Цян прикани всички страни към " въздържаност " на Корейския полуостров и настоя за " политическо споразумяване " на въпросите, свързани със Северна Корея, посредством разговор. На срещата трите страни подчертаха, че Регионалното изцяло икономическо партньорство е „ отворено и приобщаващо “ районно съдружие и приканиха управлението му да „ форсира полемиките по отношение на процедурите за присъединение на нови членове “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР