Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че

...
Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че
Коментари Харесай

Илиана Раева след успеха на златните момичета: Много съм притеснена!

Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева съобщи, че е щастлива от представянето на състезателките на Европейското състезание в унгарската столица Будапеща, само че към този момент е и обезпокоена.
Грациите завоюваха четири трофеи и общо девет медала, Стилияна Николова стана шампионка в многобоя, Боряна Калейн взе златото на финала на обръч, ансамбълът още веднъж е безспорен европейски първенец, а България е първа отборно.
„ Много сме щастливи. Това беше огромен триумф. Ако кажа, че не сме го очаквали, ще излъжа. Но в случай че кажа, че сме очаквали толкоз огромен, отново няма да е истина, тъй като конкуренцията е доста, доста огромна. Нашите противници са доста мощни. Знам, че положихме голям труд, бяхме доста добре готови. Успяха да се активизират девойките, свършиха доста добра работа девойките, и сме доста щастливи в действителност “, разяснява Раева при завръщането на отбора в София, предава Блиц Спорт.
„ Много е значимо това показване преди олимпиадата, само че никога това не би трябвало да не успокоява нито състезатели, нито треньори. Олимпиадата е напълно друго съревнование, всичко минава отпътува. Това съревнование е към този момент история. Сигурна съм, че противниците ни ще вземат доста съществени ограничения. Два дни в този момент ще починат и започваме доста съществено да работим за олимпиадата. И ние би трябвало да вземем същите ограничения, тъй като конкуренцията не спи. Много е мощна конкуренцията и ще бъде доста тежка олимпиада. Най-големите ни противници Израел, Испания, Кипър, всички пристигнаха и ни споделиха, че сме свършили изключителна работа и сме доста мощни “, добави Раева.
Тя благодари на президента Румен Радев, който беше в залата в последния ден на шампионата в Будапеща, с цел да поддържа българските състезателки.
Илиана Раева съобщи, че до олимпиадата на гимнастичките им следва доста работа.
„ Честно да ви кажа аз съм доста съм обезпокоена, доста се веселя, само че съм и доста обезпокоена след един подобен огромен триумф. Два пъти по-строга ще бъда, два пъти повече ще изисквам и от девойките и от треньорите. Още там направихме един бърз разбор. Има неща, които би трябвало да пипнем, неща, на които да обърнем съществено внимание. Ние бяхме голям тласък за нашите съперници на това съревнование. Ще има дребни промени по съчетанията, просто би трябвало доста да се работи. Аз персонално съм обезпокоена повече от този триумф, в сравнение с съм щастлива “, разяснява още тя.
„ Момичетата работят, спокойни са, доста работим. в действителност това, което направихме демонстрира един голям труд. Ние имаме доста тежки съчетания, с голям риск, с доста компликация. Наистина девойките би трябвало да са машини, с цел да го вършат и би трябвало да реализираме тъкмо това – да бъдат машини “, приключи Илиана Раева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР