Утре ще излезе доклада за готовността за въвеждането на еврото

...
Утре ще излезе доклада за готовността за въвеждането на еврото
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Въвеждането на еврото ще се забави с поне година-две

Утре ще излезе отчета за готовността за въвеждането на еврото и той ще е негативен, това съобщи в „ Лице в лице ” по bTV някогашният вицепремиер Атанас Пеканов. Той изясни, че влизането в еврозоната е невероятно, тъй като не отговаряме на инфлационните критерии.

Пеканов съобщи, че най-вероятно новата дата за въвеждане на еврото у нас ще бъде избран наесен от новата Европейска комисия.

Той изясни, че до момента в който не одобри еврото, България няма да има никакъв метод да въздейства върху решенията на Европейската централна банка.

Атанас Пеканов изрази огромно терзание дали страната ни ще получи 8 милиарда по проекта за възобновяване и резистентност. Той изясни, че към този момент парите единствено се бавят, само че през 2026-а ще изчезнат.

„ Не сме си свършили работата ”, разяснява Пеканов. Той изясни, че Народното събрание не е приел четири закона, което е условия за приемане на средствата. Това е законът за отбрана на жалбоподателите, законът за персоналния банкрут, решението за въглищните централи и промяната на КПКОНПИ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР