Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на

...
Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на
Коментари Харесай

Защо кметове от Карловско ще блокират Подбалканския път?

Кметът на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов и кметовете на селата , потърпевши от бедствието през септември 2022 година – Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, затварят предупредително за един час Подбалканския път /Републикански път I-6/ и прохода „ Троян – Кърнаре “ на 29май . Кметовете сътвориха предприемчив комитет, който ще провежда митинги против незадоволителното и забавено финансиране на инфраструктурни планове в потърпевшите села.

Д-р Кабаиванов и кметовете изпратиха писмо до министър-председателя Димитър Главчев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в което ги уведомяват за подготвяния митинг и упорстват на Общината да бъдат отпуснати 38 000 520 лв. за 2024 година, които да бъдат употребявани за възобновяване на разрушени от бедствието мостове , улици и дерета в Карлово и селата.

Още в първите седмици след наводнението писах на тогавашния министър-председател Гълъб Донев, че ще са ни нужни 75 354 495 лв., с цел да възстановим вредите и естествения живот на хората. Писал съм и до всички последващи министър председатели, министри на вътрешните работи и други министри “ , се споделя в писмото, като се прецизира, че до момента са получени единствено 17 611 152 лв..

Кметът упорства сумата от 38 000 520 лв. да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет /МКВПМС/, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лв. . В писмото си доктор Кабаиванов желае също да бъдат планувани и още 19 742 823 млн. лв. в бюджета на МКВПМС за 2025 г ., с които да бъде довършено възобновяване на разрушената от бедствието инфраструктура.

Кметът показва още недоволството си от тромавата администрация в МКВПМС и декларира желанието си да повдигне въпроса за инстутиционална промяна в структурата.

Предупредителната едночасова обсада на Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре “ е планувана за 29 май от 14:30 ч . до 15:30 ч . в село Кърнаре .

Ще има ли изпити за децата и в детските градини?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР