Вторият президент на Украйна Леонид Кучма, който беше начело на

...
Вторият президент на Украйна Леонид Кучма, който беше начело на
Коментари Харесай

„Фашистка традиция е да ни атакуват в 4 часа сутринта“

Вторият президент на Украйна Леонид Кучма, който беше отпред на страната от 1994 до 2005 година, даде първото и към този момент само изявление за украинската работа на Би Би Си от началото на пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари. Той приказва за първите дни на нашествието, като намерено направи аналогии сред Русия и нацистка Германия, приказва за задачите на Владимир Путин, които той преследва в Украйна, а също по този начин и за опцията за потребление на нуклеарни оръжия и вероятността за започване на Трета международна война. " Медуза " разгласява фрагменти от изявлението на Кучма:

За първите дни на войната

Аз, като множеството цивилни в моята страна, бях заловен в леглото от съветската пълномащабна инвазия. Такава е традицията, евентуално, на всички фашисти, без значение от страната и епохата, да ни нападат в четири сутринта... Психологически бях подготвен за война – въпреки всичко като дете претърпях първата фашистка окупация на родината ми и също не съм си правил илюзии за нападателния темперамент на Русия на Путин. Но все пак съветската инвазия беше потрес за мен. Вероятно до последно се надявах, че в този, който даде тази нечовешка заповед, е останало нещо човешко.

За това дали войната е можела да бъде предотвратена

Само като се съгласим с изискванията на ултиматума на Путин. Тогава нямаше да има настъпление, а последователно покоряване на страната ни. И тогава Буча щеше да е освен в Буча, а на всички места, където влизаше съветският окупатор. Чърчил е споделил, че този, който избере безчестието, с цел да избегне войната, първо ще получи непочтеност, а по-късно война. Украинската войска от първите минути на офанзивата се демонстрира като войска от герои. Нашите воини унищожиха освен елита на съветската войска, само че и легендата за нейната непобедимост, показвайки на целия свят, че това даже не е легенда, а „ съветска национална приказка “. Но героизмът може да докара до още по-впечатляващи резултати, когато е подсилен от най-новите технологии, съвременни оръжия.

За проектите на Путин

Сега Путин и неговото обграждане желаят да запазят властта си. За задачата е належащо да не се разклащат основите на режима. Така че съветският човек на улицата с грандомания получава своята част от опиата, който основава онази виртуална действителност, в която той се усеща като държател на света и храбър победител.

Какво ще му продадат управляващите като победа? Каквото могат. Унищожаването на нашата инфраструктура и нашия индустриален капацитет, което ще бъде показано като " демилитаризация ". Процесът на “азовците”, който ще бъде разгласен за самата митична “денацификация”. Пълната окупация на така наречен ЛНР, сухопътния кулоар към Крим, река Днепър... Путин искаше унищожаването на украинската страна, само че получи нашето второ рождение.

Как може да свърши войната

Не би трябвало да разчитаме, че Путин е на път да почине. Че глобите са на път да убият Русия стопански. Че съветският гражданин внезапно ще прогледне и ще излезе на антивоенен митинг. Нищо такова няма да се случи. Украйна би трябвало да се бори и да реши всичко на бойното поле. Не мисля, че войната ще свърши скоро. Путин към момента желае да изгризе някаква „ победа “. В споровете на актуалния свят те нормално се пробват да намерят решения, когато всички печелят в една или друга степен. Това не е нашият случай. Твърде доста тъга, опустошения и ужаси провокира Путин на нашата земя. В тази война може да има единствено един победител и аз имам вяра, че ние ще победим.

За вероятността от нуклеарна война

Ядрените закани постоянно са съществени. Но изключвам потреблението на съветския стратегически капацитет. Що се отнася до тактическите нуклеарни оръжия, обстановката е по-сложна. Безядрената Украйна не е в положение да отговори съответно на Русия. Именно възприятието за безотговорност е главният мотор на дейностите на Путин. Ако положението на нещата на фронта заплашва политическите позиции на Путин и стабилността на неговия режим, тогава Кремъл може да употребява тактическо нуклеарно оръжие. Но съм сигурен, че едно ясно предизвестие от Съединените щати за боен отговор (на потреблението на нуклеарни оръжия против неядрена Украйна) е изцяло способно да го спре.

За това дали Русия ще нападна други страни

Опасността заплашва не Литва или Полша, а постсъветските републики отвън НАТО. Намеците за Молдова и Северен Казахстан към този момент станаха нормални, а в този момент в този подтекст се загатва и Грузия. В края на краищата Русия атакува единствено тези, които са по-слаби от нея. В стандартна война НАТО ще стрие на прахуляк съветската войска, в нуклеарна война Русия просто ще бъде унищожена. Ще стартира ли Путин война, в която ще има два разновидността – загуба или гибел? Един естествен човек би дал единствено един отговор. Но той не е естествен...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР