Втора тежка трагедия се разигра на футболен мач за последната

...
Втора тежка трагедия се разигра на футболен мач за последната
Коментари Харесай

Тежка трагедия разтресе световния футбол, този път в Аржентина

Втора тежка покруса се разигра на футболен мач за последната една седмица. Само няколко дни след ужасния случай в Индонезия, в този момент мач от елитната дивизия на Аржентина беше преустановен поради вълнения по трибуните и отвън стадиона, приключили за жалост и със смъртен случай.

Трагедията в петък сутринта се случва при започване на дуела сред Химнасия Ла Плата и Бока Хуниорс от 23-ия кръг на Професионалната лига, а съгласно локалните медии съществена виновност за излизането на обстановката отвън надзор носи полицията.

Проблемите са почнали още преди началото на мача, когато доста от почитателите на домакините не са могли да влязат на стадион „ Хуан Кармело Серийо “, макар че са имали билети. Това е довело до огромно скупчване пред входовете на оборудването.

This video recorded by a fan shows how the police officer threw the gas inside the stadium while Gimnasia and Boca Juniors were playing the game.

" KICK IT OUTSIDE " shouts the fan.
— Argentine Football League (@ArgiesFootball)
От полицията решили да разпилян тълпата с използването на сълзотворен газ и гумени патрони. Докато е снимал протичащото се пред стадиона, оператор на „ TyC Sports “ е бил ранен от изстрел на служител на реда.

В обществените мрежи се появи видео, на което се вижда по какъв начин еднообразен чиновник хвърля бутилка със сълзотворен газ в чашата на стадиона. В резултат на дейностите на полицията е зародила блъсканица и по трибуните, а част от почитателите са нахлули на терена. Изпаренията са достигнали и до футболистите, треньорските щабове и съдиите. Това е принудило основния рефер Ернан Мастранджело да прекъсне мача още деветата минута. Малко по-късно е било взето решение срещата да бъде прекъсната.

Друго видео демонстрира по какъв начин бранителят на Бока Хуниорс Маркос Рохо хвърля шишета с вода към почитателите, с цел да се оправят с резултата от сълзотворния газ. Футболистите на Химнасия пък обезверено са се опитвали да се свържат с околните си, които са били на стадиона.

Очеведци описват, че напрежението отвън стадиона е ескалирало, когато входовете са били затворени, а един служител на реда е блъснал момиче. Медиите оповестяват и за умрял последовател. Става дума за 57-годишният Сезар Регейро, който е получил сърдечен арест и е умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение.

Boca Juniors' defender Marcos Rojo throws bottles of water to fans to combat the effect of tear gas.
— Argentine Football League (@ArgiesFootball)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР