Всяка порода кучета, а и животни изобщо, имат проследена средна

...
Всяка порода кучета, а и животни изобщо, имат проследена средна
Коментари Харесай

Колко години живеят боксерите?

Всяка порода кучета, а и животни въобще, имат проследена междинна дълготрайност на живота, която е общ брой от няколко фактора - общ здравен статус на породата, самостоятелни особености, метод на развъждане и адаптивни качества.

За междинната дълготрайност на живот на една порода куче се съди от съществуването на наследствени или добити болести, присъщи за представителите и определящи общия здравен статус. Наред с това има значение по какъв начин стопанинът се грижи за своя питомец, по тази причина междинната дълготрайност е единствено число за информация.

Каква е междинната дълготрайност на живот при боксерите?

Боксерите принадлежат към приблизително огромните кучета. За едрите и гигантските породи знаем, че имат по-къса дълготрайност на живота от дребните породи. Според експертите едно куче с тегло 25 кг живее приблизително 10 - 12 години. Към тази група кучета спада и боксерът. Колко години живеят боксерите? Неговата междинна дълготрайност на Колко години живеят боксерите живот възлиза на 10-12 години.

Индивидуалните особености обаче, методът на живот и здравният статус могат да продължат или съкратят тази възраст. Ако боксерът е достигнал възраст 12 години, стопанинът може да се поздрави с метода, по който се е грижил за своя питомец, а това значи, че му е обезпечил вярна диета, задоволително физически извършения и интензивност, които не са разрешили кучето да натрупа ненужно тегло и да заболее. Към заслугите на подобен собственик може да се включи и верният избор на животно без наследствени болести.

 Боксер

Здравословните проблеми при боксерите, способни да окажат въздействие върху продължителността на живота идват главно от дихателната система и оттова опцията на прегряване, което от време на време води до гибел, както и проблеми с храносмилателната система.

Опасността от рак при възрастните кучета, а такива са животните, към този момент навършили 9 години е също толкоз огромна, колкото и при останалите породи, което значи, че голям % смъртност настава от това заболяване.

Възрастните боксери страдат от доста заболявания, които снижават доста качеството им на живот и спомагат за съкращаването му. Най-добрата предварителна защита е положителното развъждане на боксера в дейната му възраст, с цел да посрещне старостта в положително положение, което ще му даде опция да доближи и надмине междинната дълготрайност на живот за породата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР