Директорът на Областното пътно управление във Варна инж. Явор Пасев

...
Директорът на Областното пътно управление във Варна инж. Явор Пасев
Коментари Харесай

Директорът на ОПУ-Варна бе уволнен заради катастрофата с НСО и Кирил Петков

Директорът на Областното пътно ръководство във Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел „ Инвестиционно-ремонтни действия “ Севдалина Казълова са краткотрайно отстранени от работа. По искане на служебния районен министър Виолета Коритарова против тях е формирано дисциплинарно произвеждане, оповестяват от отрасловото ведомство.

Докато тече дисциплинарното произвеждане чиновниците са отстранени от работа “, се показва в прессъобщението.

Причината е злополуката с кола на Националната работа за защита (НСО) преди седмица, в която пътуваха съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков и партийният ПР Найо Тицин. Тежкият случай се случи на входа на град Аксаково и почина водачът на втората кола. Според служебния вътрешен министър Калин Стоянов другият автомобил е лишил преимуществото на НСО. Всички условия занапред ще се обясняват в хода на следствието, което се води от Военна прокуратура.

Докато то тече обаче се оказва, че правата, на която се случи случая, е прясно асфалтирана. Потребител е разгласил фотографията в групата „ Виждам те – КАТ Варна “. След като обявата стартира всеобщо да се популяризира в обществените мрежи, служебният министър председател Димитър Главчев разпореди на Коритарова да извърши неотложно инспекция.

Небезизвестната компания на строителния необут Велико Желев – " Хидрострой " – още веднъж е в център на внимание. От известието на Министерство на регионалното развитие се схваща, че Коритарова е изпратила сигнал до прокуратурата за дейностите на чиновниците и на компанията направила ремонта – ДЗЗД " Роуд Проджект ", в което водещ сътрудник е „ Хидрострой “ АД, който си партнира с „ Транстрой-Варна “ АД.



Служителите от ОПУ-Варна със своите дейности или бездействия са позволили асфалтирането на част от права на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен случай, който приключи със загуба на човешки живот, показват от Министерство на регионалното развитие.

Припомняме, че през годините „ Хидрострой “ завоюва голям брой публично поръчки за ремонт и поддръжка на пътища. Тя строи и лотове на автомагистрала „ Хемус “ по инхаус контракти с „ Автомагистрали “. Най-скорошната ѝ активност е обвързвана с главния ремонт на Дюлинския проход, който стартира преди дни. ДЗЗД " Роуд Проджект " бе определен да ремонтира 34 километра от пътя сред с. Старо Оряхово и с. Гюльовца против 84 млн. лева с Данък добавена стойност.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР