Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,
Коментари Харесай

К: Бизнес | "Еврохолд" продава и вносителя на Маzdа, токът отново удари рекорд

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете. Най-важните международни събития -.
" Еврохолд " продава и вносителя на Маzdа Oфициaлният внocитeл нa колите Маzdа зa Бългapия и Ceвepнa Maĸeдoния " Cтap Moтopc " щe имa нoв coбcтвeниĸ, обвързван с групата " Химимпорт ". Koмпaниятa, ĸoятo e дъщepнo дpyжecтвo нa " Aвтo Юниoн ", чacт oт гpyпaтa " Eвpoxoлд ", e cĸлючилa пpeдвapитeлeн дoгoвop зa пpoдaжбaтa нa дилъpa нa Маzdа в peгиoнa. Cдeлĸaтa би трябвало да бъде утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията, като цената не е оповестена.

Това е втората продажба на автовносител - откакто сдружение на притежателя на " Софиямед " Михаил Тиков купи от групата дилъри на Renault Nissan. " Eвpoxoлд " остава с фокус обезпечаване и енергетика след покупката на активите на CEZ в Бългapия.

Hoвият coбcтвeниĸ щe бъдe " M тpaĸc Бългapия " - oфициaлният внocитeл нa ĸaмиoни МАN зa Бългapия. Компанията е благосъстоятелност на акционерното сдружение " Ескана ", обвързвано с " Химимпорт " (в групата има и вносител на BMW). Инaчe " Cтap мoтopc " e ocнoвaнa пpeз 2000 година, paзпoлaгa c пpoдaжбeнo-cepвизни цeнтpoвe в дeвeт гpaдa, ĸaĸтo и aвтocaлoн cъc cepвизeн цeнтъp в Cĸoпиe, а годишните продажби се движат към 37-38 млн. лева. " Aвтo Юниoн " пъĸ oбeдинявa инвecтициитe нa " Eвpoxoлд Бългapия " в aвтoмoбилния ceĸтop, като продава дeвeт мapĸи aвтoмoбили, cpeд ĸoитo Fеrrаrі, Fіаt, Аlfа Rоmео, Lаnсіа, Маѕеrаtі, Ореl и други Цената на тока приближи 500 лева./мВтч
Нов връх при цените на електрическата енергия бе регистриран денс в България Реклама
Нов връх при цените на електрическата енергия бе регистриран през днешния ден в България. Средната стойност на електрическата енергия доближи съвсем 500 лева./мВтч, като в обособени часове на деня има и стойности от над 600 лева За следващ ден българският пазар е измежду най-скъпите в цяла Европа, само че все пак страната продължава да бъде чист експортьор към съседите си. Последното е знак, че част от силата е купена по дълготрайни контракти преди месеци на по-ниски цени и в този момент се продава зад граница. " Стара планина холд " продаде дяловото си присъединяване във " Винпром " Бившият приватизационен фонд се раздели с каузи си от 95.69% в сдружение " Винпром " - Велико Търново. Купувач на акциите е търновското " Синтезия ", а цената е 2.25 млн. лева Дяловото присъединяване във " Винпром " на " Стара планина холд " е от април 2017 година и е добито на цена от 1.9 млн. лева, като сдружението през последните години има доходи от към 1 млн. лева Със договорката " Стара планина холд " затвърждава желанието си да концентрира напъните и вложенията си в сдружения от машиностроителния бранш, споделят от компанията. " Спиди " вкарва преференциална цена на пратките от офис или автомат до автомат Куриерът " Спиди " вкарва преференциална цена за пратките до 3 кг, изпратени от офис или автомат до автомат в страната. Новата оферта идва малко преди идните коледни и новогодишни празници. От 15 ноември 2021 година до 15 януари 2022 година пратките до 3 кг, изпратени от офис/автомат до автомат на " Спиди ", ще костват 1.99 лева От компанията осведомят, че над 80 Спиди автоматизирани пощенски станции в страната ще са с непрекъснато удължено работно време, като те са ситуирани в търговски вериги и молове. От компанията напомнят, че приемането на пратките от автомат е безконтактно и става с въвеждане на неповторим код и натискане на няколко бутона. Заплащането е с дебитна или кредитна карта. Европейска банка за възстановяване и развитие отпуска заем от 150 млн. евро за жп линията от Истанбул до България Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) кредитира със 150 млн. евро високоскоростната жп линия от Истанбул до границата с България. Участъкът е с дължина 67 километра, а планът е на стойност 640 млн. евро. Финансирането беше утвърдено от борда на шефовете на банката на 10 ноември и е подписано по-рано тази седмица, се споделя в изказване на Европейска банка за възстановяване и развитие във вторник.

Азиатската банка за инфраструктурни вложения (AIIB) обмисля редом финансиране, до момента в който турското държавно управление ще обезпечи останалите средства за плана. Линията е част от трансевропейската транспортна мрежа на Европейски Съюз (TEN-T) и има за цел да обезпечи нисковъглероден пътнически и товарен превоз до и от Европейски Съюз. Двурелсовият сектор Испартакуле-Черкезкьой е част от електрифицираната железопътна линия Халкали-Капъкуле, съфинансирана със средства на Европейски Съюз посредством Инструмента за предприсъединителна помощ (IPA). Строителството е почнало през 2019 година и проектът е планът да е приключен в края на 2022 година съгласно изявления в турски медии. ПАЗАРИ Биткойн се намали под 60 хиляди $ Цените на криптовалутите падат за трети ден подред от началото на седмицата. Стойността на един биткойн се намали под 60 хиляди $, а цената на етереум наближава 4 хиляди $. За последните седем дни пазарът на криптовалути е изгубил близо 400 милиарда $ от капитализацията си, откакто през предходната седмица доближи рекордните 3 трлн. $. Въпреки спада най-голямата криптовалута към момента е с над 100% напредък от началото на 2021 година
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР