Началото на седмицата стартира с новина за нейния завършек -

...
Началото на седмицата стартира с новина за нейния завършек -
Коментари Харесай

К: България | Прокуратурата ще рови още срещу Кирил Петков; ГЕРБ предлага нови цени на билетите в София

Началото на седмицата започва с вест за нейния свършек - първото съвещание на новото 47-мо Народно заседание ще се организира на 3 декември, петък. Основните вести от деня се въртят към парламентa и договарянията за държавно управление. Това включва и оживлението към прокурорската инспекция за поданството на Кирил Петков, която продължава безпричинно дълго.Кои са водещите международни вести през днешния ден може да прочетете.Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
Най-важното от деня

Прокурорската инспекция против Кирил Петков ще тече и до момента в който се сглобява държавно управление, ревизират имотните му заявления Срокът на прокурорската инспекция против Кирил Петков по проблема с поданството му е продължен до 15 декември, след което прокурорът има един месец да се произнесе има ли данни за закононарушение или инспекцията би трябвало да бъде прекъсната. Това заяви " Сега " в понеделник заран, базирайки се на представителя на Специализираната прокуратура Христо Кръстев, който е прецизирал, че спецпрокуратурата чака да получи от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) копия от подадените заявления за имущество и ползи от Кирил Петков в качeството му на длъжностен министър. На собствен ред КПКОНПИ реагира на обявата с ново прессъобщение, в което се споделя, че настояването от спецпрокуратурата е постъпило на 23 ноември, а през днешния ден, 29 ноември, документите към този момент са изпратени.

" Пред КПКОНПИ се подават единствено заявления за имущество и ползи. Комисията не приема и не съхранява заявления за несъответственост. Те се подават пред органа по избора или назначението - в тази ситуация, пред президента ", се споделя в известието на КПКОНПИ.
Реклама

Проверката против Кирил Петков бе формирана на 24 август - сякаш по сигнал на жители, които пък се позовали на обява във в. " Труд ". Няма пояснение за какво тази обикновена по своя темперамент инспекция се проточи повече от четири месеца с наклонност да продължи до половин година, само че резултатът е, че до момента в който тече съставянето на държавното управление, в който развой Петков ще е деятелен участник, а е спряган и за министър председател, тази тематика ще виси на дневен ред. Преди по-малко от седмица Кирил Петков изрично разгласи като първокачествен приоритет на ръководството отстраняването на основния прокурор Иван Гешев и ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. В петък ще бъде намерено новото Народно заседание и ще се реши интригата с ръководителя С прессъобщение на президентството в неделя вечерта бе обявено за решението на президента Румен Радев да свика Народното събрание на 3 декември. По изискване първото съвещание се открива от най-възрастния депутат, който управлява съвещанието до избора на титулярен ръководител. Под негово управление новоизбраните депутати поставят клетва и подписват клетвен лист. След това се избира ръководител, а към този момент под негово управление избират и зам.-председателите на Народното събрание. На първото съвещание водачите на парламентарните групи произнасят програмните си речи. Чак на идващите съвещания се пристъпва към избор на непрекъснати комисии.

Интригата на старта на новото Народно заседание ще е изборът на ръководител, доколкото с изключение на името на Ива Митева (от " ИТН " ), която беше ръководител на предходните два къси Народното събрание и се спряга за логически избор и в този момент, се загатва и името на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това обаче е малко евентуално, разясняват новоизбрани депутати, тъй като то би означавало легитимиране на Нинова в един миг, когато в партията е подложен въпросът за оставката й, а и част от съдружните сътрудници не биха желали да сложат на този символен пост тъкмо водача на Българска социалистическа партия. Нови цени на билетите в София оферират ГЕРБ - Съюз на демократичните сили: билет за време против 1.60 и 2.20 лева В комплект с стартирането на електронната билетна система,, в този момент ръководителят на общинския съвет Георги Георгиев и зам.-председателят на транспортната комисия Зафир Зарков (и двамата от ГЕРБ - СДС) оферират билет за време в градския превоз. Той ще разрешава прехвърляне в разнообразни транспортни средства в границите на 30 или 60 минути, като цената му ще е респективно 1.60 лева и 2.20 лева Зарков разясни, че и след приключване на 30-ата минута пасажерът ще се води " постоянен ", само че е значимо да е валидирал билета си в последното транспортно средство, което употребява, до 30-ата минута. " Ако на 25-ата минута сте се прекачили от рейса на трамвая, би трябвало да се валидирате в трамвая и може да пътувате с него и още седемдесет минути. Ще стигнете до крайната си цел, въпросът е да сте се валидирали в границите на 30 минути в това транспортно средство ", изясни той по време на днешна конференция.

Предлага се и въвеждане на електронна карта с пакети пътувания, позволяващи прехвърляне, годни за всички линии. Такава карта за 20 пътувания с прекачвания и валидации в границите на 30 минути е 30 лева, което значи, че едно пътешестване излиза единствено с 10 стотинки по-малко от цената на индивидуален билет. Карта с валидации за прекачвания в границите на 60 минути пък ще коства 40 лева, като всяко пътешестване ще излиза по 2 лева вместо 2.20 лева

Очаква се предлагането да се гласоподава при започване на идната година. Какво следим Европейски съд по правата на човека се произнася за боядисването на паметника пред централата на Българска социалистическа партия през 2013 година Европейският съд по правата на индивида ще разгласи във вторник, 30 ноември, решението си по делото на Асен Генов и Цветелина Сърбинска, които бяха наказани за безчинство и санкционирани, откакто на 7 ноември 2013 година боядисаха със спрей партизанския монумент пред централата на Българска социалистическа партия на " Позитано ". В жалбата си до Съда в Страсбург двамата сочат, че това е акт на политически митинг против тогавашното държавно управление на Българска социалистическа партия - същият мотив, който изложиха и пред българските съдилища. Още от деня Майката на предприемача Марио Николов осъди прокуратурата да й заплати 8000 лева обезщетение поради траялото 15 години следствие и дело за източване на над 14 млн. лв. по стратегия САПАРД, заяви lex.bg. Процесът бе преустановен по отминалост и до присъди против Марио Николов, брачната половинка му Марияна и още шестима души въобще не се стигна, което значи, че всички те на собствен ред могат да заведат искове против прокуратурата. Междувременно майката на Николов - Елена, която не е била подсъдима по делото, а единствено разследвана до преди 5 години, е завела дело по Закона за отговорността на страната и към този момент го завоюва на втора инстанция - Софийски апелативен съд. Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР