Първият сняг се оказа основното събитие във вторник. Кметът Йорданка

...
Първият сняг се оказа основното събитие във вторник. Кметът Йорданка
Коментари Харесай

К: България | ГЕРБ атакува Кирил Петков чрез скандала в ДКК; Standard & Poor's потвърди кредитния рейтинг на България

Първият сняг се оказа главното събитие във вторник. Кметът Йорданка Фандъкова разгласи сутринта, че една от компаниите, почистваща София, ще бъде санкционирана, тъй като е закъсняла с изкарването на техниката си. Падналият сняг изпочупи клони на дърветата и сътвори неудобства. Валежът в София спря по обяд, а прогнозите на синоптиците са, че през идващите дни няма да вали, само че ще остане студено.Градусите в политиката обаче остават високи. Преговорите за държавно управление сега са във фаза, която не е обществена - четирите партии разпределят между тях браншове, министерства и евентуално имена. Това не се вижда добре извън, само че за сметка на това остарялата власт не изпуска мотиви да направи кавги с към момента непокътнатите си позиции на разнообразни места в държавната администрация - в тази ситуация в ДКК.Кои са водещите международни вести през днешния ден може да прочетете.Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
Най-важното от деня ГЕРБ предстоящо нападна Кирил Петков посредством абсурда в ДКК " Седем месеца към този момент, откогато ръководи служебният кабинет на президента Радев, прокламиращ себе си като приятелство, може би и сестринство на почтените. Седем месеца изчерпаха този толеранс ", съобщи определеният за народен представител от ГЕРБ Александър Иванов на специфична конференция, свикана поради абсурда в Държавната консолидационна компания (ДКК). Той бе провокиран от тримата членове на петчленния ръб на шефовете на ДКК, назначени в последните дни на кабинета на Бойко Борисов. В понеделник вечерта те оповестиха, че отстраняват определения преди месец нов изпълнителен шеф на компанията Ваня Караганева поради злоупотреби. Иванов и сътрудниците му повториха множеството обвинявания към Караганева, която влиза в борда на ДКК в последните дни на мандата на Кирил Петков като стопански министър. Във вторник служебният стопански министър Даниела Везиева отбрани Караганева и на собствен ред изиска оставките на тримата от борда, назначени от ГЕРБ - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска. Повече за абсурда към отстраняването на Караганева. Standard & Poor`s удостовери кредитния рейтинг на България Международната рейтингова организация Standard & Poor`s удостовери рейтинга на България в задгранична и локална валута на BBB/A-2. Перспективатa пред рейтинга остава постоянна. От организацията чакат през идната година стопанската система на страната да нарасне с 4.3% и показват, че икономическите последствия от пандемията са управляеми макар забележителното влияние в здравен аспект. Перспективите пред растежа в идващите години ще се покачат с помощта на мощното ползване и повишаването на усвояването на средствата от Европейски Съюз, които организацията пресмята общо на 30 милиарда евро през идващите 10 години.

Според S&P след третите подред парламентарни избори има по-голям късмет за сформиране на жизнеспособно държавно управление в страната. Като цяло обаче упованията са процесът на взимане на решения в управнически проект да остане комплициран и неустойчив през идващите години.

От рейтинговата организация показват, че биха повишили кредитния рейтинг на България, в случай че икономическото възобновяване на България е съпроводено с по-бърза фискална консолидация (т.е. понижаване на бюджетните дефицити) или се следи по-силна външна позиция на страната по отношение на плануваната. Сред факторите, които биха довели до намаляване на рейтинга, е по-бавното икономическо възобновяване, да вземем за пример тъй като директните последствия от пандемията ще се окажат по-дълготрайни, в сравнение с се чакат сега. Инцидент на деня
Шахтата на улица " Дякон Игнатий ", в която е пропаднала жена Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
Бременна жена пропадна в шахта в центъра на София до Централна поща, заяви bTV. Дълбоката към три метра ниша, ситуирана на тротоара, евентуално е употребена за достъп извън до подземната част на постройката, в която неотдавна има заведение. Жената е откарана в " Пирогов ". Още от деня Частният тунел, прокопан покрай Римския стадион в Пловдив, е противозаконен и за него ще бъде сезирана прокуратурата, заяви Министерството на културата. Строежът не е координиран с ведомството и няма нужната документи, също така са застрашени основите на къщите, наоколо до които е копано. Тунелът е благосъстоятелност на пловдивския предприемач Мирослав Стамов, а изкопите доближават дълбочина 10 метра.

Няма съществени проблеми в положението на правата на автомагистрала " Струма ", на която стана злополуката с рейса от Северна Македония, съобщи районният министър Виолета Комитова, като се базира на резултатите от инспекцията на министерството. Единственият проблем е, че въпросният сектор няма акт 16, а разрешената скорост на него не би трябвало да надвишава 90 км/ч. Препоръките на инспекцията са замяна на мантинелите от остарял вид и слагане на котешки очи на тях.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР