Всяка четвърта фактура в България се просрочва или въобще не

...
Всяка четвърта фактура в България се просрочва или въобще не
Коментари Харесай

Как да застраховам компанията си от рискови плащания

Всяка четвърта фактура в България се просрочва или изобщо не се заплаща. Всеки пети бизнес е заплашен от банкрут. Сигналите по повод навиците на заплащане са тревожни, което изяснява и спада в позитивните упования на бизнеса за бъдещето. Много компании не съумяват да погасяват отговорностите си, замразяват работните места и вложенията. В отговор на това цените на продуктите се покачват. И омагьосаният кръг е налице.

Тези плашещи трендове в българската икономическа действителност сe трансформират във факт, който от ден на ден тревожи бизнеса. И постановат въпроса, който от ден на ден притежатели си задават: " Сигурен ли съм, че ще си получа вземанията? "
Застраховка на търговски риск - по какъв начин да счупим омагьосания кръг
Във всички световни финансови рецесии единственото, което е успявало да измъкне фирмите от тях и да възвърне генерално стопанската система на страната, е завръщането на увереността. Защото точно увереността подтиква икономическото развиване и разширението на бизнес потенциала.

В този случай е разполагаем инструмент, който връща увереността на бизнеса - застраховането на вземанията.
Реклама
Ако снабдител на артикули и услуги е договорил отсрочено заплащане със своите български или задгранични контрагенти, постоянно съществува риск като закъснение на заплащането заради финансови проблеми или банкрут. Именно в сходна сериозна обстановка при съществуване на застраховка дължимото заплащане ще бъде изплатено като обезщетение. В множеството случаи застрахователното покритие възлиза на сред 85% и 90% от застрахованото взимане. И освен това: изплаща се бързо, което подсигурява предвидимост при финансово сензитивните сдружения.

" Застраховането на търговски вземания пази вашия бизнес от загуби, зародили вследствие на неплащане или банкрут от страна на купувачите ви. Услугата е основана за да търгувате решително. Процентът на компании, които употребяват този вид застраховка в България пораства, само че към момента е надалеч от европейските равнища. Застраховката на вземанията обезпечава покритие за бизнеса, в случай че клиентите, които дължат пари, не заплащат отговорностите си или ги просрочват. Това дава убеденост на всяка компания да отпуска отсрочено заплащане на нови клиенти и усъвършенства достъпа до финансиране. Опитът ни докара до това през днешния ден да можем да приказваме на езика и на застрахователя, и на клиента и да заставаме с имената си, че потребностите точно на клиента ще бъдат посрещнати ", споделя Михаела Юзирова, ръководещ сътрудник в - осигурителен медиатор, профилиран в корпоративното обезпечаване.
Михаела Юзирова, ръководещ сътрудник в " Атлас "
Малко компании имат в екипа си чиновник, който да е напълно виновен за застраховките. Често тази активност е разпределена сред доста чиновници и е сложна за съгласуваност, защото изисква време и запас, договаряния със застрахователни сдружения и договаряне на най-хубави условия, отнасящи се до съответствие цена - стихотворец риск.

" Създадохме " Атлас " точно с тази цел - да поема целия развой по застрахователната активност на дадена компания. Освен за обичайните застраховки на бизнеса - имущество, злополуки, превоз, предлагаме на клиентите си достъп до различни застрахователни решения, като им оказваме помощ да отключат нови благоприятни условия за напредък. Каквато е точно застраховката на търговски риск ", прибавя Юзирова.
Реклама Всъщност застраховката може да донесе доста повече изгоди на бизнеса, в сравнение с да бъде възприемана единствено като непотребен разход.
" Наши клиенти, които застраховат вземанията си, постоянно усилват годишните си обороти с сред 20-30%, единствено тъй като си разрешават да дават отсрочено заплащане на контрагенти, които не познават към момента, като навлизат на нови пазари. Тази услуга им разрешава да осъществят индустриалния си потенциал, без да се тормозят дали ще им бъде платено в период. Ползите са повече от явни - застраховката на вземанията освен носи сигурност, само че и работи като отключващ механизъм за компанията, като сигурен помощник пред интернационалните клиенти, финансови и други институции. Тези лостове се постановат към този момент всеобщо на всички места и са методът за гарантиране на способността за реализиране на бизнес действия в условия на тежки стопански и политически условия ", разяснява Йоана Боева, ръководещ сътрудник в.
Йоана Боева, ръководещ сътрудник в " Атлас "
" Атлас " е първият снабдител на услугата, който дава и консултация на фирмите за това по какъв начин да се възползват от вторичния лост - приемане на финансиране посредством факторинг или други кредитни линии. Нашето преимущество е, че сме трамплин за увереността и " заварка " сред клиент и осигурител, която реализира процесите разбираемо и елементарно. А доверието, което затвърждаваме към този момент десетилетие към практиката ни в сектора, е проследимо посредством триумфите на клиентите ни ", приключва Боева.
Михаела Юзирова и Йоана Боева са с повече от 10 години опит в нишовото обезпечаване на вземанията, стратегическите застрахователни съвещания и ръководството на риска. Позиционират се като водещ помощник на българските компании в прехода им към подсигуряване на безпрепятствена комерсиална активност. Фокусът върху обезпечаване на вземанията слага компанията в позицията на основен бизнес сътрудник в ръководството на риска. Съдружниците държат на ясно, тъкмо и бързо информиране като доверени сътрудници за решение на цялостен набор от застрахователни процеси, а не просто на ходатайство за застраховки. Благодарение на опита си през годините осъзнават потребността от това всяка компания да разчита на сигурен, разбиращ съветник за финансовата убеденост на бизнеса, който работи за неговия интерес. И дават отговор всекидневно на тази потребност за повече от 100 клиента, привлечени единствено за последната половин година, от които по-голямата част към този момент трансферираха и ръководството на всичките си застраховки. Свързани публикации Моята жилищна застраховка е моята цитадела 21 октомври 2022, 06:38 Рекордното милиардно полугодие на банките 4 август 2022, 06:01 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР