2023 г. е успешна за инвестиционната компания МFG Invest и

...
2023 г. е успешна за инвестиционната компания МFG Invest и
Коментари Харесай

MFG Invest: AI е най-атрактивният сектор за нови инвестиции

2023 година е сполучлива за капиталовата компания МFG Invest и бизнесмените, които тя поддържа, демонстрира активността ѝ за първите шест месеца.След като в края на 2022 година сдружението набра над 4 млн. лева от над 170 обособени вложители, излизайки на пазара BEAM на Българската фондова борса, то употребява новия капитал да ускори главната си активност - дялови вложения в започващи компании.

2023 година е сполучлива за капиталовата компания МFG Invest и бизнесмените, които тя поддържа, демонстрира активността ѝ за първите шест месеца.

След като в края на 2022 година сдружението набра над 4 млн. лева от над 170 обособени вложители, излизайки на пазара BEAM на Българската фондова борса, то употребява новия капитал да ускори главната си активност - дялови вложения в започващи компании.

" До юни успяхме да приключим 6 нови вложения и 1 следваща, а сега работим по още една инвестиция ", отбелязва шестмесечния резултат Станимир Василев, съосновател и акционер в MFG и MFG Invest.
Реклама
В края на юни сдружението държи
портфейл за близо 23 млн. евро,
или съвсем 45 млн. лева, е записано в издадения доклад за полугодието. Стойността му е 4 млн. лева повече от сумата към 30 септември предходната година, която е оповестена при листването на BEAM пазара.

Основната причина за повишаването на капитала са новите вложения, които компанията е направила, показват от мениджърския й екип.

Досега MFG Invest е осъществила 17 вложения, в това число шестте след качването ѝ на BEAM пазара. Средствата са ориентирани към
Реклама реформаторски компании, които оперират в разнообразни сфери.
Сред тях са ONDO, която създава програмен продукт и хардуер за автоматизация на процесите при дребни и междинни аграрни стопанства, " Грийн иновейшън " (Hydrogenera) - българска компания за водородни технологии, Findmecure - българско-английска софтуерна компания за цифрово опазване на здравето.

Инвестициите са подкрепили също по този начин Native Spaces - онлайн платформа, улесняваща организирането на огромни корпоративни събития в неповторими по рода си места, като посредничи сред притежателите и търсещите организации.

MFG Invest взе участие и във финансирането на StarForge - нов интерактивен риалити формат, който наблюдава развиването на играчи на League of Legends, една от най-популярните компютърни игри в света, както и на Canopy - платформа за ръководство на процеси от фондове и за осъществяване на вложения.

Последваща инвестиция е направена в Tiger Technology, която проектира и имплементира софтуерни артикули и решения за култивиране на огромни данни, тъй че да са налични от доста машини.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР