Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията,

...
Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията,
Коментари Харесай

Борисов: Нищо не налага нови КПП-та

Всички като един би трябвало да съблюдаваме наложените ограничения. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и нарасналото внимание са задоволителни, с цел да се предпазим. Нищо не постанова спомагателни рестрикции като КПП-та или други ограничавания. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по отношение на ограниченията против разпространяването на ковид у нас.

Той прикани жителите да останат виновни, като уточни, че тази динамична среда, в която броят на инфектираните с COVID-19 се усилва, изисква също институциите да продължат да бъдат оптимално съсредоточени, а контролът да е извънредно мощен. Особено в този момент, когато следва и сезонът на грипната зараза, добави министър-председателят.

За да бъде обезпечено лекуването на всеки български жител, застигнат от новия ковид, на съвещанието на Министерския съвет бяха отпуснати 2,1 милиона лв. за пазаруването на лекарството ремдесивир. Гарантираме подсигуряването на национално равнище с всички нужни лекарствени артикули за лекуването на пациенти с COVID-19, увери още Борисов.

На съвещанието на кабинета през днешния ден предоставихме също 14 милиона лв. за закупуване на портативни компютри за потребностите на държавните и общинските учебни заведения във времето на пандемията от COVID-19. С тези средства ще бъдат добити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се обезпечат преносими компютри и да се обезпечи образователният развой във всичките му форми.

Образованието е наша съществена грижа и приоритет. Правим всичко допустимо то да е налично и качествено за всички български деца във всяка една конюнктура. По европейски стратегии ще осигурим още 80 000 компютри, заключи министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР