Всеки един шофьор знае за какво всъщност се използва ръчната

...
Всеки един шофьор знае за какво всъщност се използва ръчната
Коментари Харесай

Ако правите това, ще повредите ръчната спирачка

Всеки един водач знае защо в действителност се употребява ръчната спирачка. Това обаче не значи, че доста от опитните и дейни водачи не я употребяват по неверен метод. Ще ви посочим няколко неточности, които водят до щета на този значим детайл от спирачната система.

Какви неточности в никакъв случай не трябва да позволяваме?

• Когато влизаме в завой

Ако сте последователи на дрифта, вероятно ви се е случвало да дръпнете ръчната спирачка внезапно, тъй че влизането в завой да е запаметяващо се. Маневрата крие доста рискове и не е целесъобразно да я вършиме, без значение какъв брой опитни водачи сте, защото можете да излезете от пътя. Отделно от това, когато внезапно дръпнем спирачката, е доста евентуално да скъсаме нейното жило.

• Когато тръгваме на ръчна

Ако потеглите, без да сте свалили ръчната спирачка, допринасяте за износването на спирачките.

• Когато я употребявате през зимните месеци

Много експерти са на мнение, че ръчната спирачка не би трябвало да се употребява през зимните месеци. Когато на открито времето е студено, доста евентуално е накладките да замръзнат за дисковете или за барабаните и това да повреди спирачната система.

• Когато затягате прекалено много
 Шофьорските неточности, които съвсем всеки позволява през лятото, а НЕ би трябвало Шофьорските неточности, които съвсем всеки позволява през лятото, а НЕ би трябвало
Не е загадка, че с времето водачите натрупат опит, само че и стават все по-безотговорни. Те считат, че са задоволително обиграни, с цел да си разреша...

Още една публикувана неточност. За вас може и да е нещо обикновено, само че в действителност не е по този начин. Ако пренатегнете, можете да се случи щета.

• Когато ползвате единствено ръчна

Задължително предписание е ръчната спирачка да се употребява дружно със скоростната кутия. Не е изключено ръчната спирачка да не е задоволителна, в случай че настилката е мокра, заледена или мястото, където сте паркирали, е под надолнище.

Бъдете деликатни и рационални и не позволявайте на едни такива неточности да повредят този детайл от спирачната система на вашия автомобил.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР